MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#58421 Veškeré imigranty v Evropě považuji pouze za ekonomické migranty

2015-09-21 11:11

Veškeré imigranty v Evropě považuji pouze za ekonomické migranty, proto také nepoužívám slovo uprchlík.Uprchlík prchá, dokud se nedostane do bezpečí, což je Turecko, Egypt, Tunisko a Alžírsko. Kdokoliv postupuje dále je již ekonomickým migrantem. Za pravdu mi dává, že všichni chtějí do zemí s nejštědřejším sociálním systémem. Brání se tomu zůstat v ČR, na Slovensku, či Maďarsku. Pokud by jim nešlo o ekonomický prospěch, tak je jim jedno, v které zemi EU budou, všude je bezpečno. Jen vzpomeňme na skandování migrantů v Budapešti: „No camps, Germany!!! Copak by jim v Maďarských táborech hrozilo nebezpečí smrti? Podstupují velmi nebezpečnou cestu, kterou někteří zaplatí životem, jiní pouze celým svým majetkem.Nabízí se otázka, proč tyto útrapy podstupují? Mohou uprchnout do Turecka a neplatit pašerákům, ani nedávat všanc svůj život. Pokud člověk podstoupí takový risk, tak takto činí, jen pokud se mu to nějak vyplatí. Do Evropy tedy přicházejí jen kvůli ekonomickému prospěchu a jedná se tak o ekonomické migranty, nikoliv uprchlíky. Mnozí uprchlíky v počátku byli, ale přestali jimi být, jakmile přišli do Turecka. Každou útrapu, kterou pak podstoupí, podstoupí z vlastní vůle a nemají tak nárok na lítost. Člověk, kterému jde bezprostředně o život, nemá čas prodávat majetek, aby mohl zaplatit pašerákům. Člověk, kterému jde bezprostředně o život, tam nenechá svoji rodinu s tím, že pro ni za pár let pošle.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#58424 Re: Veškeré imigranty v Evropě považuji pouze za ekonomické migranty

2015-09-21 11:40:02

#58421: - Veškeré imigranty v Evropě považuji pouze za ekonomické migranty 

 Je to tak, kdyby se chtěli zachránit pouze před válkou ( na to mají samozřejmě právo ), tak zůstanou v první bezpečné zemi, kterou je TURECKO. 

Je tu další věc, k lidem, kteří utíkají před válkou se zákeřně připojili a situace využili i Afganistánci, Albánci a další.