MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#57032

2015-09-10 12:24

Saúdská Arábie odmítá přijmout migranty ze Sýrie, ale podpoří stavbu mešit v Evropě

 

Saudská Arábia a štáty Perzského zálivu odmietajú prijať migrantov zo Sýrie. Miesto toho ponúkajú nemeckej vláde podporu pri vybudovaní 200 mešít v Nemecku pre migrantov. Generálny tajomník CSU Andres Scheuer nazval návrh “viac než cynický”.

Saudská Arábia a zvyšok štátov Perzského zálivu nemajú za žiadnych okolností záujem prichýliť sýrskych migrantov. Práve naopak, od vypuknutia občianskej vojny v Sýrii sa stalo pre Sýrčanov takmer nemožné dostať sa do štátov Perzského zálivu.

 

Arabské monarchie značne zvýšili vstupné prekážky pre Sýrčanov. Existujúce povolenia na pobyt pre Sýrčanov nebudú obnovené, a to najmä v Saudskej Arábii a v Spojených arabských emirátoch. O tejto téme sme vás informovali TU.

Migranti sú vítaní iba v Turecku, Alžírsku, Jemene, Sudáne a Mauretánii.

FAZ hlási: “Sýrska komunita v Dánsku zverejnila video o migrantoch, ktorí prišli do Rakúska, na svojej stránke na Facebooku, pri ktorom bolo napísané: Ako to, že musíme utekať z oblasti našich moslimských bratov, ktorí mali preukázať oveľa väčšiu zodpovednosť? V inom príspevku označili Sýrčania Saudskú Arábiu ako krajinu neveriacich: “Prisahám pred všemohúcim Bohom, že Arabi sú neveriaci. ”

Arabský denník al Diyar oznámil, že Saudská Arábia ponúkla podporiť vybudovanie 200 mešít pre sýrskych migrantov v Nemecku. Generálny tajomník CSU Andreas Scheuer hovorí, že ponuka Saudskej Arábie pre Nemecko je “viac než cynická”. “Toto nie je Moslimské bratstvo. Kde je solidarita v arabskom svete?” citoval denník Bayernkurier Scheuera.

“Nemecko nepotrebuje finančný dar vo výške 200 mešít, ale solidaritu s migrantmi,” povedal Mayer.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#57037 Re: Ruský troll najatý na Slovensku píšící do české diskuse....

2015-09-10 12:35:55

#57032: -  

 ....a už se vyjasnil ten zoufalý text předtím, to jste byl taky vy, jen jste učinil zoufalý pokus to přeložit do češtiny. Co vy jste to vy placení ruští trollové za ubožáky, vždy vy se sami odhalujete nejen občahem ale i formou.