Mezinárodní petice ZA MÍR - POSELSTVÍ dobrým lidem AMERIKY

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#16

2015-09-10 02:11

to je zase dementni blabol....kde na to chodite? Copak jste tak naivni? z VAS ten antiamerikanismus primo cisi,ale to je proto ze jste pod vlivem zmanipulovanych medii ruskych serveru. Rusko ma mnohem vetsi podil na tom jak vybusna situace dnes ve svete je,mily pane. Jeho tanecky kolem Assada,defakto podporovaly leta obcanskou valku v Syrii, zasobovalo A DODNES TAK CINi  vojenskou technikou tyrana a diktatora a destabilizovalo nejen celou zemi,ale i region.....spousta vojenske techniky,kterou Assad a jeho armada neudrzela mj skoncila v rukou Islamskeho Statu, tam ci v Iraku.

Uminenost Putina a nesmyslna ochrana diktatora Assada ma za nasledek exodus Syranu do celeho sveta....a k nim se nabaluji i nebezpecni radikalove.

Takze budte objektivni.

O tom ze SSSR dalo vzniknout Talibanu a jinym radikalnim hnutim,uz ani nemluvim........vylezte uz konecne z ruskeho zadku a budte nestranny(nestranni).

To chce ale cist  zpravy  i v jinych jazycich a nejen na ruskych serverech nebo na Novinkach.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#28 Re:

2015-09-11 20:55:03

#16: -  

 Ale jdi ty brepto. Kolik ti platí US ambasáda za tyhle desinformace? Nebo to děláš zcela nezištně? To je mi tě pak opravdu líto.

Zajímavé, že Sýrie pod vedením toho ukrutného Asada byla v době vypuknutí Arabského jara jedním z nejstabilnějších režimů v regionu. Na rozdíl od Saúdské Arábie, Kataru apod., kde jsou režimy nesrovnatelně tvrdší a autoritativnější. Nyní je za vydatné pomoci USA, které finančně podporují a podávají výcvik rebelům, v troskách. Do Sýrie proudí zbraně, munice, rakety po stovkách tun, jak z Turecka, tak i ze zbytku NATO (ta se jistě taky nikdy nedostala do rukou IS, že ty kašpare?), CIA vycvičila a cvičí skupiny teroristických záškodníků, kteří již působí na území Sýrie, ale čelní představitelé států budou pokrytecky mluvit o snahách nastolení míru. To je fór roku. Za vše mluví to, že uprchlíci prchají ponejvíce z oblastí ovládaných IS, nikoliv z Asadova režimu.

Jistě, Asad je ten špatný, ale že fanatičtí rebelové, které tak podporuje USA, podřezávají a stínají hlavy, mučí syrské vojáky, zaživa upalují, zaživa pohřbívají nejen vojáky, ale i zcela nevinné civilisty, a mnoho dalších ohavností (internetem kolovalo i video, kde syrský rebel před kamerou vyřezal vojákovi srdce z těla a zakousl se do něj), to je naprosto v pořádku, to jsou zajisté ti správní demokraté. A že je Asad diktátor? A kdo v arabském světě není? Rozhodně to není demokrat, pokud se na to díváme z evropských zvyklostí. Z arabského pohledu však demokratem určitě je - Sýrie má na arabské poměry moderní ústavu a naprostou náboženskou svobodu, Sýrie je jediným sekulárním arabským státem, kde donedávna bez větších problémů po boku soužili lidé více vyznání, a v zemi panovala velká míra náboženské svobody, ač pravda, vládnoucí Alavité byli protěžovanou menšinou. Tohle se pochopitelně fanatickým islamistům nelíbilo a proto se vzbouřili. Za to taková Saúdská Arábie či Katar, kteří žoldáky v Sýrii platí, jsou absolutistické, diktátorské monarchie bez ústavy, kde má žena stejnou hodnotu jako jiné zvíře. Proti těmto režimům se však nebojuje, jelikož jsou USA loajální. Po svržení onoho západem tak nenááviděného Asadova režimu nastane to samé co v Iráku a Libyi - až zemi ovládnou západem podporovaní "umírnění" islámisté, přijdou na svět tvrdé náboženské čistky. V každé arabské zemi, kde zvítězila barevná revoluce "arabského jara" došlo k velkému nárůstu moci islamistů a velmi prudkému nárůstu pronásledování a vraždění náboženských menšin, především křesťanů. Takže shrnuto: Sýrie má jen dvě možnosti - buď v ní bude vládnout Asadův režim, nebo islamisti. To první je mnohem přijatelnější řešení. Jak z pohledu zahraničí, tak samotných syrských občanů.

A když už máš tolik drzosti, že svádíš Taliban na Sověty, tak kdo ten Taliban proti nim cvičil, podporoval, vyzbrojoval, kdo si je zval do Bílého domu, hm?

Zajímavý je také fakt, že USA, ještě donedávna se tak striktně vyhraňující proti al-Kájdě, jejíž vznik paradoxně sami nepřímo iniciovali v době sovětsko-afghánské války, nyní s takovým nasazením finančně, vojensky a politicky podporují syrské povstalce (stejně jako nedávno povstalce v Libyi), jež byli z drtivé většiny tvořeni právě al-Kájdou. Jak to, že podporují ty zlé, kteří jim před 12 lety shodili budovy Světového obchodního centra a proti kterým tehdejší prezident George Bush vystupoval tak ostrou rétoriku a bylo třeba je potírat na všech frontách? Nějaká zvláštní schizofrenie.

USA jsou ochotni dost hluboko poklesnout a pěkně to zpackat, a jsou při tom, aby dosáhli svých politických cílů, ochotni pobít tisíce lidí. Vždyť během a po invazi v Iráku, Afghánistánu či Libyi přišlo o život mnohonásobně více lidí než za předchozích režimů. To vše jsou výsledky amerického svéhlavého importu demokracie a slepé kontraproduktivní války proti terorismu. Hlavně to ale nezapomeňme vše svést na Rusko :-D

Demokracie se nedá nastolit svrháváním bomb na hlavu, k té musí každý stát dospět sám a k tomu povede na Blízkém východě ještě hodně dlouhá cesta. Pořád jsme jim ji tam proti jejich vůli cpali a teď pláčeme nad výdělkem.




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...