MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#56587 Re:

2015-09-08 11:45

#56586: -  

 

Jako za totality! Odpůrci dalšího amerického konvoje píší premiérovi

5. 9. 2015 13:50

Nemluvíte s lidmi, necháte rozhodovat jen vládu a ani parlament nemá čas, aby se vyjádřil. Tato ostrá slova píší premiérovi autoři otevřeného dopisu, v němž se vymezují proti další jízdě konvoje amerických vojáků Českem. Politici by si prý měli uvědomit, že jsou tu pro lidi.

 

 

V září projede další konvoj americké armády. Tentokrát operace nese název Dunajská jízda. A stejně jako při jízdě Dragounské z jara tohoto roku o sobě dávají vědět i odpůrci těchto akcí. Zaslali premiérovi Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD) otevřený dopis, v němž mu vyčítají, že nevede dialog s veřejností a ještě nechá členy své vlády vítat v Česku vojáky, kteří prý stojí za problémy v bývalé Jugoslávii i Sýrii.

„My, níže podepsaní zástupci občanských iniciativ protestujeme proti pokrytectví vlády a jejího předsedy, proti zabraňování veřejné debaty v tak podstatné věci, jakou je vstup cizích ozbrojených sil na území ČR. Protestujeme proti využívání naší dálniční sítě k demonstraci vojenské síly, proti vnášení neklidu do již tak neklidné společnosti. Na plnění závazků k NATO, které byly přijaty bez občanů, využívejte odpovídajících neprovokujících prostředků a nezbytný přesun ozbrojených sil jiných států realizujete pomocí železničních sítí,“ stojí v otevřeném dopise premiérovi.

Vyčítají mu, že má konvoj vjet na české území už 9. září a vláda o tom měla jednat 31. srpna. A kde je čas na diskusi s veřejností, na případné vyjádření nesouhlasného stanoviska s Dunajskou jízdou a tak podobně. To, co současná vláda dělá, připomíná prý praktiky předchozího totalitního režimu. Další a další vojenská cvičení navíc vedou jen k narůstání napětí, o což autoři otevřeného dopisu rozhodně nestojí.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#56631 Re: Re:

2015-09-08 13:54:45

#56587: - Re:  

Cesi nacisti a bolsevici maji tu lokajskou vlastnost, ze tady budou vitat kohokoliv kdo sem prijede v tanku.

Kdyz tehdy nacisti vstoupili do Prahy taky je vítal nadseny hajlujicí dav, proste slusni lide.