MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#46877

2015-04-26 12:29

USA už nejsou demokracií, protože politická rozhodnutí, která přijímá vedení země, už neslouží občanům, ale zájmům hrstky osob představujících tzv. ekonomickou elitu. Tento závěr princetonských vědců označuje německý list Deutsche Wirtschafts Nachtrichten (DWN) za „ohromující",

 

Výsledky výzkumu, který provedla jedna z nejstarších a nejprestižnějších amerických universit, jsou „důležité z pohledu zahraniční politiky: pokud se Amerika vměšuje do nějakého konfliktu, jako, například, nyní do konfliktu s Ruskem, tak vláda USA tak nečiní v zájmu amerického lidu, ale v zájmu komerční výhody", píše list.

Hlavním výsledkem výzkumu je to, že politická a občanská uskupení zastupující zájmy Američanů, a také většina samotných amerických občanů, „mají jenom minimální vliv na politiku své země, ale spíše nemají vliv žádný", cituje DWN autora výzkumu Martina Gilense, který ho provedl společně s Benjaminem Pagem ze Severozápadní university.

Vědci, kteří prostudovali obrovské množství sociologických průzkumů, došli k závěru, že hlavní princip americké ústavy spočívající v podřízení moci vůli většiny, není v praxi nijak realizován.

 

„Naše analýza ukazuje, že většina Američanů má na politiku zcela nepatrný vliv. Rozumí se, že Američané mají právo hlasovat, svobodu slova a svobodu shromažďování.

Nicméně, protože státní moci dominují mocné ekonomické organizace a malá skupina vlivných politiků, vyvolávají nároky Ameriky na to, aby byla považována za vzor demokratické společnosti, značné pochybnosti", píše Gilens.

Závěry vědců se musí stát vážným varováním pro evropské vůdce, domnívá se list. Problémy a konflikty, se kterými se dnes svět střetává, jsou v mnohém způsobeny politikou USA, která už dávno obsluhuje zájmy omezeného okruhu osob.



Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#46879 Re:

2015-04-26 12:35:33

#46877: -  

 Jako vždy u vás ruských trollů to po přečtení studie bude "malinečko jinak". 

Způsob vaší propagandy dostatečně dokládá web erica besta "ron paul institute", který je kompletně fabulací, už jen sídlo firmy v plechové boude je způsob, jakým "pracujete"


Nepřihlášený uživatel

#46888 Re:

2015-04-26 12:50:20

#46877: -  

 Dejte sem odkaz na originá oné stude, rád si jej prostuduji ruský trolle :-). Řekl bych, že jste si to prostě vymyslel a tím, že dáváte odkaz na německý server, ještě neznamená, že německý server není obdoub proruských, pro bolševických a pro nacistických parlametních listů. 

Navíc existuje vskutku snadná námitka proti takovým "studiím", které nepochybně Putin je schopen platit kdekoliv po světě a to ta, že se primárních voleb za vlastní peníze účastní desítky milionů američanů a to je podstatné. 

Není to nějaká "úzká skupina lidí" ale občané USA kdo rozhodují dokonce už o tom, kdo bude moci kandidovat a to aniž by byli členy stran. 


Nepřihlášený uživatel

#46925 Re:

2015-04-26 14:09:13

#46877: -  

Vetsina Americanu ma na politiku na politiku minimalni vliv ?  To je sice pravda, ale musime se i ptat, proc tomu tak je .

Maji se dobre , jednou za cas jdou k volbam ( nebo take nejdou).  Jednou zvoli Republikany, podruhe Demokraty a dal maji politiku tzv. "na haku".

Proc se tedy ta "trpici" vetsina americkych obcanu nesnazi o zmenu ?  Asi to nebude tak horke.

Krotte se s tou nesmyslnou propagandou.  Mohu vam zde vyjmenovat nekolik dalsich pruzkumu a vyzkumu, ktere tvrdi neco jineho !