MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#46716 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-23 14:33

#46698: - Re: Re: Re: Re: Re:  

        Ne bolševici nic do arabského světa nerozšířily. Tady je text z Wikipedie, který naznačuje to, kdo měl podíl na jejich rozšíření.

 

Dílo bylo zpopularizováno odpůrci ruského komunistického  revolučního hnutí a bylo šířeno po ruské   revoluci v roce 1905.Světové známosti však dosáhlo až po bolševické revoluci v roce 1917 , kdy názor, že bolševismus byl židovským spiknutím na ovládnutí světa, vyvolal široký zájem o Protokoly. V západním světě bylo dílo široce rozšiřováno především ve 20. a 30. letech dvacátého století  jejich tisk byl financován Henry Fordem  a Protokoly „tvořily významnou roli v nacistickém ospravedlnění genocidy Židů během holocaustu“),[4] a přestože, po porážce nacismu ve druhé světové válce , jejich používání coby nástroje propagandy postupně odeznělo, jsou současnými antisemity i nadále používány.[3][5]

 

   Nejdřív tedy se rozšířily do Evropy, či také Ameriky a odtud pak do arabského světa, tam jsou ovšem dodnes ještě brány jako "trhák". 

   Ne, podstata tohoto díla nevyjadřuje vůbec nic ruského. To že podle podobného mustru řídí Rusové portál "Parlamentní listy" , tak to je prosím spiklenecká teorie místních lumpkavárníků. A je to pověra. Pověra spočívá na tom, že se míní, že proto, že Rusové jakože stvořili "Sionské Protokoly" komplenně celé, vykázali tím schopnost vytvářet podobný druh idejí a mistrovsky tuto schopnost využívat i dnes. Pravda je taková, že to slátání Jollyho textu carskou ochrankou bylo mnohdy neobratné a bylo to šito evidentně "horkou jehlou" což ukazuje polský historik Janusz Tazbir. Dnešní ruští politikové, novináři, ani komentátoři v podobném duchu nepracují. Lžete vy když tvrdíte že ano.

Tak co pane petente, je to pro Vás dostačující množství argumentů?

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#46717 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-23 14:56:09

#46716: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Po válce bolševici v CCCP využili text a rozšířili jej do arabského světa.  

Naopak, text je bytostně ruský, vznikl v Rusku a je to jeden se symbolů jak ruská pakáž "pracuje", jak pracovala NKVD, KGB a dnešní FSB. 

Protokoly jsou řekl bych dokonce jedním ze symbolů ruské ubohosti, stejně jako je román Mistr a Markétka od Bulgakova symbolem té lepší stránky Rusů. 

Neonacisticko - bolševické parlametní listy nejsu ničím jiným než čírou ruskou propagdou, která se snaží vyvolat dojem, že demokracie je "řízena" odkudsi ze zákulí, přitom každný z nás může kdykoliv kadidovat do libovlného zastupitelstva a to od těch místních až po ta státní či dokonce do EP. Nikdo mu v tom ani v nejmenším nebude bránit. Nikdo mu také nebude bránit ve vstupu do politické strany či dokonce ve vytvoření strany vlastní. 

Ne bohužel všechny servery tak skvěle sdruženy na pravdive.eu jsou ve svém konání naprosto totožné, vyvolávají dojem, že demokrace je celá řízena spiklenci. Tedy nikoliv já, ale ten kdož obhajujete neobhajitelné, je tvořitel spikleneckých teorií a proto je velmi pravděpodobné, že jste placen ruskou pakáží. 

 

Mimochodem proto je velmi snadné demaskovat ruskou propagandu, neboť musí (nic jiného jí nezbývá) napadat samu podstatu demokracie a tedy transparentnost státní moci. Musí vytvářet "spiklenecké teorie" neboť bez těchto spikleneckých teorií jsou lži ruské propagandy snadno viditelné a co více, je na provní pohled zřejmé, že se jedná o lži. Až přitom, když "připustíme" spiklenecké teorie stávají se ony lži "uvěřitelnými", ale vždy jen na pozadí oněch spikleneckých teorií. 

S Ruskem je bohužel stále stejné. Rusko se opravdu za sto let bolševismu neposunulu ani o milimetr kupředu, naopak se nyní zdá, že se posunulo hodně k počátkům bolševismu. 

Nepochybuji o tom, že Rusko přijde s novými Protokoly a nepochybuji o tom, že již dnes do arabského světa něco takového šíří a nepochybuji o tom, že je to nyní šířeno na Ukrajině.  Nic spikleneckého na mém přesvědčení není, odvíjí se od spikleneckých teorií, které Rusové šíří nejen v parlamentních listech, ale i ve svých mediích, viz. ruské komentáře z průjezdu amerického konvoje.  


Nepřihlášený uživatel

#46720 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-23 15:55:36

#46716: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Jestli chcete argumentovat Wikipedií tak se není o čem bavit, je to jeden nedůvěryhodných zdrojů. Bohužel.