Vraťte nám noční kotvení

Quoted post

Arachnia

#82 Re: Re: jachtaři a svinčík kolem

2015-04-21 15:52

#81: - Re: jachtaři a svinčík kolem 

 No, ono... u nás je les až v podstatě do vody. Já a moje parta odpadky ani vajgly u vody nenecháváme, máme na to v tašce pytel. Když už se občas někomu stane, že jde na velkou, tak si vyhrábne klackem v měkké lesní půdě důlek a pak to zahrabe. Zajímavý ovšem je, protože k vodě v létě chodím prakticky denně, že v okolí kotvících jachet je bordelu požehnaně a stále nová a nová hovna. Asi všichni jachtaři nemají tak vyspělé toalety jako Vy. A mimochodem, s rybářema, co dělají kolem vody bordel se nestýkám a stýkat ani nechci. Víte ono je to celé v lidech. Takže se stavte třeba na hlavu, ale s kotvením máte, naštěstí aspoň prozatím, útrum.

Odpovědi

Romík V.

#83 Re: Re: Re: jachtaři a svinčík kolem

2015-04-21 17:50:54

#82: Arachnia - Re: Re: jachtaři a svinčík kolem 

 Ano, my co máme registrované lodě máme s kotvením útrum, ale ostatní, neregistrované, ve "Vaší" zátoce určitě rádi zakotví ;-).

Nicméně souhlasím s tím, že je to o lidech. Já (přesto, že mám registrovanou loď) jsem zvyklý, že na každém místě, kde jsem strávil noc, jsem "jako poděkování" nasbíral pytel odpadu. Velice často to tedy byly různé kusy polystirénu, vlasce, propíchané petky, a sklenice s proděravělým víkem. Vždycky jsem si myslel, že je to od rybářů, ale možná se pletu. Tak nebo tak, dělal jsem to dobrovolně a rád, ale zřejmě už nebudu mít možnost... :-(.

Můj názor je, že dobrých lidí se všude vejde. Jen ti co si o sobě myslí, že jsou něco víc, chtějí mít vše jen pro sebe. I na ně většinou, dříve, či později dojde.

I tak Vám přeji vše dobré.

Josef

#84 Re: Re: Re: jachtaři a svinčík kolem

2015-04-21 18:05:06

#82: Arachnia - Re: Re: jachtaři a svinčík kolem 

 Koukákm paní IQ tykve a oni jsou ty nejlepší a nejchytřejší. Bordel dělají jen lidi, nikdo jiný a noční kotvení s tím nemá nic společného. Podpapírák a vyhodit lahev mohu i ve dne. Takže houbaři na houby jen v noci a rybáři na ryby jen když zamrzne voda. Občas to chce použít i mozek.

Totem

#89 Re: Re: Re: jachtaři a svinčík kolem

2015-04-23 02:05:21

#82: Arachnia - Re: Re: jachtaři a svinčík kolem 

 

 „Přítel svobody je jen ten, kdo ji chrání i tehdy, když ta svoboda nese i plody jiné, než jaké mu chutnají.“

Ono je totiž možné,že i na rybáře už se vaří voda.Negativních projevů spojených s jejich čiností se pro účelový zákaz najde  mnoho.Pak budete i Vy shánět podpisy pod petici a já Vám ji podepíši jako bych podepsal  každou,která protestuje proti jakémukoliv omezování svobody i pro mne zcela neznámých lidí.


Nepřihlášený uživatel

#95 Re: Re: Re: jachtaři a svinčík kolem

2015-04-28 09:15:21

#82: Arachnia - Re: Re: jachtaři a svinčík kolem 

Objektivně vzato máslo na hlavě máme všichni, chataři počínaje, přes rybáře až po jachtaře. Chyba ale bude házet všechny do jednoho pytle. Dobytkové i slušňáci jsou mezi námi všemi. Ti dobytkové, byť doufám v menšině, jsou však bohužel víc vidět. Domnívám se, že většina (opět určitě ne všichni) těch co se u vody neumí chovat patří na vrub víkendových turistů, ať už je to partička co si na víkend půjčila "jachtu" nebo přijela "na ryby", případně chatař půjčil chatu známým a ti pořádají "párty".

Osobně bych se přimlouval na častější akce typu "čistý Orlík", která proběhla ... no hodně dávno. Nerad, ale musím konstatovat, že tehdy jsem tam moc rybářů makat neviděl (konkrétně žádnýho), ale třeba to napravěj a místo nadávání na "ty druhý" zorganizujou podobnou akci, pozitivně myslící a aktivní lidi mezi sebou jak vidno mají také.