Zákaz norování

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#24

2015-04-17 10:35

Mám myslivecké zkoušky. Dělala jsem si je pro doplnění vzdělaní, díky nim bych neměla zbrojní pas. Nicméně lovecké právo jsem nikdy neuplatnila, protože myslivecká praxe je opravdu něco jiného než velmi pěkná teorie.
Mnoho živočišných druhů je u myslivců v nelibosti jen proto, že 'ohrožuje' jimi obhospodařované druhy, a přistupuje se k nim zcela bez rozmyslu a jakéhokoli vyššího plánu. Vidím v revíru lišku či kunu - PIC. I kvůli tomuto odmítám mysliveckou praxi provozovat, jelikož je to z pohledu ekologie a etiky nespravedlivé. Každý živočich má v ekosystému své místo a šelmy jako liška, kuna či jezevec velmi významné. Na rozdíl od spárkaté či zajíců se nekoná žádné jejich sčítaní a nikdo neví,jestli zrovna střelený kus není v dané lokalitě poslední. Mělo by se to změnit.

Obecné nadávání na myslivce je typické, ale po zkušenostech v praxi a působení v mysliveckém spolku sama vím, že vlastně opravněné. Upřednostňování některých druhů v přírodě je z pohledu správného fungování ekosystému naší země a planety nesmysl. 

Odpovědi

David

#34 Re:

2015-04-17 11:56:02

#24: -  

 Naprostý souhlas


Nepřihlášený uživatel

#96 souhlasím!

2015-04-18 09:04:42

#24: -  

 

medved-009

#200 Re:

2015-04-21 22:54:22

#24: -  Zaprvé tu s prominutím plácáte pitomosti ohledně zbrojního pasu - k získání skupin A, B,D, E lovecký lístek nepotřebujete a když nechcete vykonávat právo myslivosti (co je to podle vás "lovecké právo"?), tak je vám skupina C k ničemu.

Zadruhé: kde je podle vás v přírodě místo člověka? Proč vám vadí jeho predátorství a ostatní predátoři jsou OK? Ani jeden z ostatních predátorů si nedává tak jako on záležet na usmrcování bez utrpení i na zachování celkové rovnováhy, kvality populace ostatních živočichů atd... - laskavě se výjimečně vypravte do přírody a ty ostatní predátory si prohlédněte v akci. Než začnete znova blouznit o "ekologii a etice".

Zatřetí: jak jste udělala zkoušky na lovecký lístek, když jste fakty o mysliveckém plánování a péči o honitbu zcela nedotčená, je mi fakt záhadou a radši se dál ani nedomýšlím.

Za čtvrté: Vámi jmenované šelmy - lišku, kunu, jezevce je naprosto nereálné vyhubit odstřelem. Nikde na světě se to ještě nepovedlo a taky nikdy nepovede, koneckonců u nás se o to ani nikdo nepokouší. Jestli se naopak v poslední době daří nějaké živočichy téměř vyhubit, tak jsou to například koroptve, křepelky či zajíci, a je to hlavně zásluhou "ochránců přírody" a jejich velmi pochybných aktivit kolem "obnovitelných zdrojů energie", které jsou ve skutečnosti plošnou devastací přírody...

... a jestli někdo nesmyslně "upřednostňuje některé druhy", tak jsou to zase nejvíc tzv. "aktivisté - ochránci přírody", hlava nehlava prosazující absolutní ochranu predátorů a kašlající na většinu zbytku potravní pyramidy pod nimi.

Ale máte pravdu, i mezi myslivci (pokud mezi ně čistě formálně budu počítat každého vlastníka loveckého lístku a ne jen ty, kteří reálně a seriózně provozují myslivost se vším všudy) se najdou nedovzdělanci, kteří si ten lístek nejspíš "koupili" a dělají ostatním ostudu. Koneckonců jste toho taktéž dokladem...

 KKkkzZ


Nepřihlášený uživatel

#313 Re:

2015-05-04 20:09:07

#24: -  

 Nezbývá než souhlasit.............