MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#43272 Re: Re: Re: Předání petice

2015-03-18 20:04

#43270: Káča - Re: Re: Předání petice 

 Petice byla předána, převzal si komunista a student VUMLu v roce 1989 soudruh Přemysl Sobotka a socan Jařmář předseda petičního výboru. 

např. na Idnes takto - Jedná v zájmu ruského nepřítele, tvrdí petice za Zemanovo odstoupení

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#43277 Re: Re: Re: Re: Předání petice

2015-03-18 20:14:31

#43272: - Re: Re: Re: Předání petice 

 Ovčáček je opravdu superdebil, ani si nepřečetl Ústavu, ta totiž jasně říká, jak musí být vykonávána moc, tedy jen a pouze podle zákona. Pro každého vykonavatele státní moci, ale především pro prezidenta je naprosto nezbytné, aby byla Ústava při výkonu státní moci dodržena. Ústava např. všem ústavním činitelům přikazuje, aby byli demokraté, je to nutná podmínka k tomu, aby mohli svým jednání uplatňovat státní moc. Superdebil Miloš Zeman např. zničil parlament v době vládní krize a sestavil vládu prakticky výhradně z bývalých komunistů, kdy mnozí byli navíc členy neparlamentí politické "strany" Zemanovců, navíc to doprovodil slovy, že je to dárek voličům. Zeman kdykoliv promluví na veřejnosti, uplatňuje státní moc a je nutné mu to připomenout, neboť jako nedemokrat je v přímém rozporu s Ústavou, dlouhodobě jí porušuje a tedy je velzrádcem. Toto ale je logicky nad chápání superdebila Ovčáčka. Ten si těžce popletl popletl Článek 2 odstavce 3 a 4. 

(1) Lid je zdrojem veškeré státní moci; vykonává ji prostřednictvím orgánů moci zákonodárné, výkonné a soudní.
(2) Ústavní zákon může stanovit, kdy lid vykonává státní moc přímo.
(3) Státní moc slouží všem občanům a lze ji uplatňovat jen v případech, v mezích a způsoby, které stanoví zákon.
(4) Každý občan může činit, co není zákonem zakázáno, a nikdo nesmí být nucen činit, co zákon neukládá.

Zeman nemá žádnou jinou možnost než jednat v souladu se zákonem a tedy především s ústavou, nemůže si tedy žvanit co jej napadne, neboť jeho žvanění je bohužel uplatňování státní moci. Je smutné, že toto superdebil Ovčáček nechápe a daleko smutnější je, že to nechápe superdebil Miloš Zeman. 

"„Je to pokus přepsat výsledky svobodných demokratických voleb,“ odmítl protizemanovskou petici. Za zcela nepatřičnou označil výzvu petentů, že by měl Senát „prošetřit“ výroky prezidenta Zemana. „Prezident republiky, stejně jako kterýkoli jiný občan v demokratickém státě má právo vyjadřovat své názory,“ uvedl mluvčí. Nepředpokládá, že by se senátoři kvůli prezidentovi obrátili na Ústavní soud. Nechtěl předjímat, zda se Zeman do Senátu vypraví, pokud bude pozván."

 

Káča

#43279 Re: Re: Re: Re: Předání petice

2015-03-18 20:17:46

#43272: - Re: Re: Re: Předání petice 

 Děkuji Vám za potvrzení informace.Teď musíme doufat,že se pohneme alespoň o kousek dopředu. Káča