Ne, vstupu vojskům USA a NATO na území ČR! Ne další kolonizaci !

Quoted post

Jirka 38

#40 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-03-17 20:30

#39: Asdf - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Dle "vlastního nejlepšího vědomí a svědomí". Nebuďťte směšný, sám víte, že to to tak vůbec, ale vůbec není.

Zastupitelé nejsou voleni proto, aby se na pár let stali neomezenými vládci nad národem, ale proto, aby v celém průběhu volebního období prosazovali jeho přání a zájmy. To mimo jiné znamená neustále naslouchat národu a nebýt mimo. Důležité věci rozhodnout referendem a nehrát si na bohy. Boží je pak jen hněv lidu. Tečka.

Odpovědi

Asdf

#42 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-03-17 20:47:54

#40: Jirka 38 - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Sám vím, že to tak opravdu ale opravdu  je ;)

Směšný a hlavně nebetyčně hloupý a nevzdělaný jste akorát vy, když neznáte ani ústavu vlastní země a ještě na to hlasitě upozorňujete.

viz Hlava II, čl. 23, odst. 3:

Slib poslance a senátora zní: "Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.".

http://zakony.centrum.cz/ustava-ceske-republiky/hlava-2

Národu by jistě poslanec naslouchat měl, ale poslanec nemá žádnou povinnost si dělat nějaké průzkumy veřejného mínění a na základě jejich výsledků se rozhodovat. Navíc tehdy nadpoloviční většina lidí byla pro vstup do NATO. 

A stejně tak není žádná povinnost vyhlašovat referendum a už vůbec ne týkající se strategických a vojenských věcí, což právě vstup do NATO je. 

Tečka ;)




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...