MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#41119 Akce v sobotu 7.3. v 14 hodin na Hradčanském nám.- červené karty s sebou

2015-03-05 19:56

Akce se bude konat v sobotu 7. března na Hradčanském náměstí v Praze. „Ve 14 hodin zavítá mezi nás, účastníky, i pan prezident Miloš Zeman,“ uvedl Veleba. Cílem setkání je podle něj jasně a hlasitě vyjádřit postoj takzvané mlčící většiny. Tvrdí, že mlčící většina je na straně prezidenta.

Uspořádat akci právě v Praze je přitom od Veleby trochu riskantní. Praha byla při přímé volbě prezidenta baštou Zemanova soupeře Karla Schwarzenberga. A loni 17. listopadu, v den pětadvacátého výročí sametové revoluce se právě v Praze sešlo přes deset tisíc protestujících proti Zemanovi se symbolickou červenou kartou, kterou vyjadřovali nesouhlas s prezidentem. (více zde)

Když Zeman 8. března 2013 jako první český prezident zvolený všemi občany složil na Hradě slib, mimo jiné prohlásil: „Chci být prezidentem všech občanů, bez rozdílu jejich politických názorů, a jsem si vědom toho, že tento závazek nemohu naplnit pouhými slovy, ale především konkrétními činy v průběhu svého funkčního období. Řekl jsem také, že chci být hlasem dolních deseti milionů neprivilegovaných občanů, protože ti privilegovaní svůj hlas, nebo spíše hlasy, už dávno mají.“

Svolavatel akce na prezidentovu podporu Veleba ale tvrdí, že média jsou vůči Zemanovi nespravedlivá. „Vyjádříme se a dáme najevo své názory k sílící kampani proti českému prezidentovi, k dezinformacím veřejnoprávních a dalších médií a stejně tak k velmi kritické mezinárodní situaci,“ uvedl Veleba.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#41129 Re: Akce v sobotu 7.3. v 14 hodin na Hradčanském nám.- červené karty s sebou

2015-03-05 20:57:05


Nepřihlášený uživatel

#41133 Re: Akce v sobotu 7.3. v 14 hodin na Hradčanském nám.- červené karty s sebou

2015-03-05 21:12:53

#41119: - Akce v sobotu 7.3. v 14 hodin na Hradčanském nám.- červené karty s sebou 

 Ale Hradcanske namesti maji zabrane milicionari, komanci a dalsi svoloc.  Myslite si, ze nas tam pusti s cervenymi kartami ?  Asi tam bude hlidat armada goril, aby mohl Zeman hrde prohlasit, ze se nas neboji.  Uvidime, snad se nam zadari.  Zdravim Lumpenkavarnu.