MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#39826 Re: Re: Re: Re: NAPROSTÝ SOUHLAS - Kdo jednou podrazil podrazí zase

2015-02-23 08:59

#39800: - Re: Re: Re: NAPROSTÝ SOUHLAS - Kdo jednou podrazil podrazí zase 

 "Britové se na nás vykašlali, když Hitler obsadil......."

Další historik (nebo histerik ?). Stručně:

GB neměla s ČSR žádnou smlouvu a vojenské pomoci. Takovou smlouvu měla Francie. (Tady je podrobné vysvětlení na celou knihu a už byly napsány. Stačí číst. Střídání vlád ve Francii, smlouvy mezi Francii a GB atd.).

V konci této epizody nás nechala ve štychu Francie, která sice slíbila vojenskou pomoc, ale nějak to "nestihla". Když jsme vyhlásili mobilizaci tak s tím, že Francie nám dodá techniku (zejména letadla). Nestalo se.

Takže smlouvu jsem měli s Francií. Kdyby do toho šla Francie, pak musela i GB, protože ta měla smlouvu s Francií. Prosím, neočerňujte BRITY. Čtou to mladí lidé a vezmou to jako fakt.

A že se Britové vykašlali na Polsko ? To je absolutní nesmysl. Pokud o tom nic nevíte, tak raději mlčte. Jinak je to provokace a samozřejmě lež.

GB vyhlásila při napadení Polska Německu válku a následovala také Francie, která musela, vzhledem ke smlouvě s GB.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#39929 Re: Re: Re: Re: Re: NAPROSTÝ SOUHLAS - Kdo jednou podrazil podrazí zase

2015-02-23 18:03:15

#39826: - Re: Re: Re: Re: NAPROSTÝ SOUHLAS - Kdo jednou podrazil podrazí zase 

    No ale k ostatním spojencům se zachovali tak, že sice vyhlásili válku, ale nedělali v podstatě žádné akce, ani v případě Francie to nebylo valné a Polsko pustili úplně. Nám oni, se svým americkým přívěskem, akorát tak ke konci války vybombardovali fabriky, když nejtěžší personální a technické ztráty dlouho před tím zaplatil Rus. A ještě nás nakonec Briti pěkně zkasírovali. 

Velká Británie účtovala vládě Československa každou pušku, každou uniformu, každé ponožky, baťoh, zkrátka museli jsme zaplatit Anglii zlatem veškerou výzbroj i výstroj československých vojáků, byť jako třeba letci zachraňovali Velkou Británii.

A co je zarážející, že jsme museli zlatem platit i za ty vojáky, kteří za Anglii padli.  Přes 26 tun si vzali Britové za to, že naši vojáci bojovali za Velkou Británii, tedy jako kompenzaci za výstroj a výzbroj našich vojáků a letců na Západě a přes 23 tun vydali Britové z Banky pro mezinárodní platby v Basileji.

Dosti odkazů je na knihu bývalého ministra zahraničí  "Memoare in Laris" a rád bych citoval pasáž jednoho z československých vyjednavačů, který žádal o uvolnění z funkce. Cituji: "Víte, velmi pečlivě jsem si prostudoval podklady, hlavně otázku vojenského úvěru. A je mi z tohonanic. Až se mi zvedá žaludek. Vždyť my máme platit i za šňůrky do bagančat, za spodky, za šle, které nosili naši vojáci, když bojovali i za ně, Angličany. No ale prosím, každý má jinou morálku, každý vidí jinak svět. Ale co je na tom strašné a co nemohu přenést přes srdce, že jsou mrtví. Tam je započítána i výstroj těch, co padli. A leží někde v Africe, u el-Alameinu,Tobruku, kde bojovali proti Rommelovi nejen za nás, ale i za Anglii. A jsou tam započítané i ponožky našich letců, co bránili Londýn a bombardovali tam Německo a někde je tam sestřelili a zahynuli."

 

Ano, takové máme spojence.