MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

#39197 Re: Re: Re: Re: Srovnavat Havla se Zemanem? NEMOZNE!!

2015-02-19 08:44

#39162: - Re: Re: Re: Srovnavat Havla se Zemanem? NEMOZNE!! 

Ano, jak píšete, už to, že  příznivci Zemana , se vůbec nestarají a nepečují o svojí petici,

nepřibývají jim tam hlasy a místo toho " vtrhli na petici protivníka, kde se chovají velmi

neslušně, vypouští vulgarity, antikovskou petici zanášejí hnojem atd ",  o něčem svědčí ..

Něco mi to připomíná.. Po r. 1948 ( slušně řečeno )  komunisté rozebrali soukromníkům

majetek, hospodářství, kam  vtrhli a následně ho zpustošili a zbídačili

( komunistické myšlení

je bohužel stále v lidech..)

viz film Všichni dobří rodáci.

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#39203 Re: Re: Re: Re: Re: Srovnavat Havla se Zemanem? NEMOZNE!!

2015-02-19 09:24:18

#39197: - Re: Re: Re: Re: Srovnavat Havla se Zemanem? NEMOZNE!! 

Film Vojty Jasného "Všichni dobří rodáci" byl pouhým odvarem toho, co se v těch letech na vesnici dělo. Díky za něj. V kinech běžel tuším 2 dny. A já to tenkrát stihnul. Pan Jasný nemohl ani v těch letech uvolnění sdělit všechno. (Bylo to pořád velmi živé téma. Pouhých 15 let. Podívejte se jak živá témata kristalizují 25 let od r. 1989).

Zapomíná se na to, že čeští komunisté zcela zlikvidovali drobné živnostníky. Ševce, krejčí, nožíře, hospodské, servisní opraváře, instalatéry, barvíře, malíře, kominíky, holiče, prodavače, zedníky, pokrývače..... adal.

A tento hnus provedli jako jediní v celém soc. táboře. Pouze SSSR a ČSR zlikvidovali drobné živnostníky. Já jsem pamětník následků a nakonec většina z Vás také, neboť se následky táhly až za r. 1990.

Přeji všem nezemanovcům hezký den.

Nepřihlášený uživatel

#39207 Re: Re: Re: Re: Re: Srovnavat Havla se Zemanem? NEMOZNE!!

2015-02-19 09:33:14

#39197: - Re: Re: Re: Re: Srovnavat Havla se Zemanem? NEMOZNE!! 

Dekuji Vam, ze jste zareagoval na muj prispevek.  Pripominka roku 1948 a rozkradani majetku soukromniku, ve mne vyvolala jednu vzpominku.  Pochazim z male obce, kde kazdy zna kazdeho.  Ptala jsem se babicky, proc ma predseda MNV, kovany komunista, prezdivku Biskup.  Odpovedela :  "Protoze jezdi na mopedu pana biskupa, ktery ukradl pri drancovani klastera".   Druhy pripad.  Po roce 1989 byl v ramci restituci navracen majetek nasim dobrym znamym. Jednalo se o polnosti a budovy.  Vse zdevastovane, vzacne sbirky strazitnosti rozkradene.  Vybaveni kuchyne, stare medene nadoby slouzily sousedum ke krmeni drubeze.  Priserna doba !  Zdravim Vas a preji krasny den.