MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#38576 Re:

2015-02-15 12:03

#38572: -  

Vazeny/a.  Doba temna nastala zrejme ve Vasem mozku !  Muzete mi, prosim, popsat, jakym socialnim utlakem trpite ?  Normalni lide vnimali totalitu jako dobu temna !  Asi proto se ted myslicim lidem lepe dycha.  Nechceme prazdne regaly v obchodech, nechceme se doprosovat vyjezdnich dolozek, nechceme stat fronty na nejzakladnejsi zbozi atd. atd.  Jsem zena a nikdy netapomenu na doby, kdy jsme si trpce recitovaly - Neni vata, nejsou vlozky, nemame co mezi nozky.  Toaletni papir byl podpultove zbozi, praci prostredky take a mnoho dalsich potreb.  Nevadilo mi, ze nejsou banany, ale ze nemam v cem vyprat detske pleny mi vadilo silne.  Hlavne nas nedojimejte duchodci. Zamerte se na jejich nakupni voziky. Netvrdim, ze se vsem dari dobre. Vzpominam pouze na dobu, kdy moje babicka mela duchod 320 Kcs a byl v tom zahrnut i prispevek na diabetickou dietu.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#38579 Re: Re:

2015-02-15 12:15:30

#38576: - Re:  

 Zdravím, to musel napsat nějaký pitomec,  který nezažil frontu na hajzlpapír a vložky, který nezažil to, že na dovolenou se jezdilo jen na Slapy , v obchodech nebyla jízdní kola , byly fronty na pračky, vidět Eiffelova věž - o tom se mi celé noci zdály jen pěkné sny ( mohl jsem ji vidět až v r. 93 )....

Káča

#38580 Re: Re:

2015-02-15 12:20:41

#38576: - Re:  

Krásně napsané!Tu dobu jsem sice zažila jen jako malá holka,ale vím naprosto přesně,o čem mluvíte!Děkuji za Vaše slova,Káča.


Nepřihlášený uživatel

#38586 Re: Re:

2015-02-15 13:24:59

#38576: - Re:  

 Útlaku, kdy většina pracujících nedosahuje průměrné mzdy, přes milion lidí žije na hranici chudoby odkázaní na hmotnou pomoc jiných, důchodového věku se většina pracujících ani nedožije, na rozdíl od papalášů, kteří za celý život na skutečnou práci ani nešáhli. většina domácností je zadlužená až po uši a podrobena útlaku exekutorských hyen, raketově stoupá spotřeba antidepresiv a množství sebevražd, bezdomovcema a žebrákama se to všude hemží, tohle jsou teda výdobytky kapitalismu, tfuj!!


Nepřihlášený uživatel

#38595 Re: Re:

2015-02-15 15:46:43

#38576: - Re:  

 To jsou obligátní řečičky tohleto. Všichni se rozplývají, že je svoboda, volnost, jsou plný obchody zboží, to je prima, ale to není všechno. Jo můžem si koupit deset druhů banánů a pomerančů, ale cizí výrobky pozvolna vytlačily domácí zemědělce a přivedly je ke krachu, potravinová soběstačnost je tutam, navíc kam se poděla ona pravda a láska, ve společnosti zvítězila jen dravost a agresitvita, zavládl tvrdý konzum a peníze jsou jediným měřítkem, které vytlačuje všechno ostatní, přátelství, lásku. Můžem jezdit do zahraničí jinam než na východ, ale o to míň si vážíme svojí vlasti, všichni vzhlíží na západ, nejlepší dovolená je stejně v tuzemsku a se svojí rodinou. V dnešní přehumanizovaný společnosti člověk všude slyší lidský práva a individualita, ale na lidský povinnosti se nějak pozapomíná a pak to nemá tak vypadat, za tohle jsem klíčema opravdu necinkal