MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#37975 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-10 11:17

#37972: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 O Pithartovi si to nemyslím, prošel vývojem a je to člověk konzistentní a mravný. Ale názor takový mít můžete, skutečně je to bývalý komunista. Myslím si ovšem, že je to jeden z mála na kterého neplatí, že komunista demokrata nevychová. Je to člověk, který se vlastním přičiněním vlastní mravností, kulturoností i vzděláním změnil. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#38007 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-10 13:41:40

#37975: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Neberu Vám váš názor. Pokud by Pithart kandidoval na prezidenta, já ho volit rozhodně nebudu. Je mi 67 a leccos už jsem zažil. Viděl jsem Gottwalda živého i mrtvého v maršálské uniformě (hahaha). V r. 1968 mi bylo 20 let.

Nechci Vám vyvracet názor na přeměnu komunisty Pitharta na demokrata.

Petr nebyl pouze komunista (to byl i můj otec). Byl to nomenklaturní kádr KSČ. Podepsal věrnost KSČ, byl na seznamu kádrů KSČ. Nesl se na vlně "socialismu s lidskou tváří". Nikdy nepřestal býti komunistou. Byl a je přesvědčen, že je předurčen býti velkým malým mužem. Nebyl vyzván, aby se účastnil, ale sám se cpal na výsluní. Byl vyslyšen a jako komunistický disident dostal funkci předsedy České vlády. Dubček dostal národní shromáždění (chudák, tolik chtěl být prezidentem; určitě to oplakal a bohužel nebyl souzen za vlastizradu, které se prokazatelně dopustil). Prognosťák si rozdělil zbytek a "lidské tváře" z roku 1968 bylo třeba odměnit. Takže došlo na účastníka XIV, sjezdu KSČ Petra Pitharta. Pod hlavičkou OF dostal důvěru. A jak s ní naložil ? Vystoupil v ČTV a "slyšel trávu růst". Jako správný komunista bránil své soukmenovce a dokonce se mu to ve většině případů podařilo. Důsledky tohoto jeho názoru neseme do dnes.

Vy ho obhajujete - já nemohu. Byl jsem u toho, když přišel na naše OF ředitel (samozřejmě nomenklaturní kádr KSČ) a říkal: "Slyšeli jste včera, co říkal v televizi Pithart ?"  Ano, slyšeli jsme to. Mi osobně se zatočila hlava, ale přičítal jsem to únavě těch dnů. Moc jsem toho nenaspal. Díky Pithartovi nám trvalo o 3  měsíce déle, než jsme tohoto ředitele odvolali z funkce. Nechtěl se vzdát. Před Pithartem byl už rozhodnut (dokonce si vybral práci, kterou by chtěl zastávat), po Pithartově výstupu byl jako skála.

Přeji Vám mnoho zdraví a děkuji za diskuzi, která je věcná a nehemží se vulgarismy.