MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Martin

#33945 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-21 04:07

#33943: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Daňová Kobra letos zabránila daňovým únikům za dvě miliardy korun

 Za první půlrok fungování pro mě dobrý výsledek

http://byznys.ihned.cz/c1-63318050-danova-kobra-letos-zabranila-danovym

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#33958 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-21 08:52:09

#33945: Martin - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Tedy máte představu, že je stát o dvě miliardy bohatší? 

To je ale představa velmi podivná, teoreticky by se tak mohlo stát jedině tehdy, pokud by se jednalo o zlodějiny, kde by si dané firmy účtovaly odpočet DPH. 

V ostatních případech se jedná o to, že firmy např. nezaplatili DPH či spotřební daň, tam ale stát na těchto subjektech nic nevymůže. Tyto subjekty logicky nikdy tyto daně nedoplatí a Kobra ani nikdo jiný si na nich logicky nic nevezme. Oni nekradou proto, aby měli z čeho platit daně, oni prostě kradou a tedy jsou na eventualitu, že by snad byli zavřeni a měli daně doplatit připraveni. Budou možná zavřeni a pokud se jim vůbec prokáže úmysl, neboť prostě "nepovedené podnikání se občas stane" (zloději se na něj vymlouvají vždy) , ale že by bylo z čeho vzít na ony daně, tak na to jsou připraveni dokonale. Peníze nikdo nikdy nedohledá, pokud se jim podařilo uskutečnit výdělat alespoň tak, že nezaplatili spotřební daň či daň z příjmu. Pokud by je zaplatili, byli by v obrovské ztrátě a co s tím. To je první čím se budou "hájit", že se jim nepovedl obchod a že je dokonce "dodavatel" okradl. 

Věci jsou bohužel daleko jednodušší, než vám soudruh Babiš snaží naznačit.  Ona "kobra" horko těžko pokryje náklady přesto, souhlasím s tím, že s ttát si takový tým musí bohužel platit z našich daní, aby odstrašoval a minimalizoval prolínání šedého resp. především kriminálního "podnikání" s podnikáním standardním, ale přínosem finančním budou "zprostředkovaně" nikoliv tak, že by zajistili přímý přínos do státního rozpočtu. 


Nepřihlášený uživatel

#33962 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-21 09:16:31

#33945: Martin - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Článek jsem četl, už v době kdy vyšel a co je zvláční, začátek roku je pryč a detailní vyhodnocení kobry stále nikde. 

Divná to věc ono detailní vyhodnocení.  Tedy plácnout, čemu všemu zabránili a za kolik by to především teoreticky byl únik mohou kdykoliv, zatím žádná skutečná data nepředložili, ale co více, zatím proběhla informace o jednom velikém obdhodu, kde se ale bohužel naprosto vy klidu může stát, že se onen ochodník ještě bude bránit tím, že byl na začátku podnikání ve ztrátě, na ztrátu měl na účtech dostatek hotovosti aby jí pokryl, ovšem kobra mu v dalším podnikání zabránila s tím, že se jí "zdá", že to "nemůže dobře dopadnout" a stát by pak přišel o daně. 

Pokud firma dokonce předloží business plán z doby počátků jejich podnikání na který např. dostala žádný provozní úvěr od důvěryhodné banky a tento plán počítal např. s rokem podnikání ve ztrátě, pak se cosi fatálně nepovedlo.  

Např. proto, že všechny nově založené banky počítali dokonce v prvních letech se ztrátami v desítkách i stovkách milionů korun (ZUNO, AirBank určitě) co s tím? Co když skončí v likvidaci a ve ztrátě? Co s tím bude stát dělat, vždyť vlastník nezaplatí daň ze zisku, vždyť jsou ve ztrátě a ještě si onu ztrátu bude odečítat od zisku ve s vém "holdingu", měla kobra i tam zasáhnout? 

Očekávám tedy ono detailní vyčíslení "kobry", rád se nad ním pobavím. Jen bych nerad, aby tu např. velký obchodník z pohonnými hmotami, který řádně zaplatil kauci v desítkách milonů korun, řádně udržoval rezervu na svých účtech a počítal se ztrátovostí obchodu v prvním roce rozjel arbitráž proti ČR s tím, že mu bylo zabráněno svůj obchodní model dokončit. To by pak totiž celá kobra byla tak trochu k ničemu.