MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Martin

#33911 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-21 00:51

#33908: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Zde nabídky práce pro číšníky a servírky v moravskoslezském kraji

https://m.prace.cz/hledej/?srch%5Blocal%5D=R277469&srch%

Když si je postupně otevřete, zjistíte, že u prvnich 20 inzerátů není přesáhnutá mzda 13000,- a to je vše v hrubém. U prvních dvou nebo tři není uveden plat vůbec.

Chcete další profese? Kuchař, pekař, cukrář, řidič. Mám pokračovat?

Jste přesně jako Kalousek, ten taky jen žvaní o průměrech, ale víc jak dvě třetiny Čechů nedosáhne ani na ten váš medián. A když, tak jedině díky tomu, že mají dvě zaměstnání

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#33913 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-21 01:12:10

#33911: Martin - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Já o žádných průměrech nežvaním. jasně dokldám, že mírně nad 10 000,- má 5 % populace a meidán je 22 000,- tedy 50 % lidí má nad a 50 % lidí má pod, přičem ti, kdo mají pod medián praktcky neplatí daň z příjmu, tedy státu neodvádí žádné daně. Ty odvádí pouze a jen jejich zaměstnavatel. 

Jak jste přišel na to, že 2/3 nedosáhnou na medián? 

Brání někdo servírce se zvdělat a jít dělat něco jiného? 

Znovu co po státu chcete, aby všichni měli onu průměrnou mzdu 25 000,-?  Pomohlo by to něčemu? Zajistí vám to Miloš Zeman na Hradě? Povede to snad ke štěstí vašemu a vaší servírky? Kdo může za to, že není schopna dělat nic jiného než servírku? Případně kdo může za to, že chce dělat servírku, ale neche mít takový plat? 

Zrovna se dívám, co nám "zajistll" soudruh Miloš Zeman. v roce 2001 růst HDP 3,1 % a výdaje na konečnou spotřebu 3.0 %, tedy to co si půjčil, to rozdal a to se spotřebovalo. Super, jen zbyl ten gigantický dluh a to je stále dokola pořád dokola nic nic nic, jen to, že se skutečně musí pracovat, aby měl člověk příjem 100 000,- se jaksi nechápe. 


Nepřihlášený uživatel

#33915 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-21 01:23:43

#33911: Martin - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Zdá se vám, že se tito lídé mají hůře než za komunistů? Podle čeho usuzujete? 

Dělník měl 1 200,- hrubého po vyučení. Dokonce i s maturitou to nebylo lepší a to ani v intelektuálně již poměrně náročné profesi např. udržba NC strojů či intelektuálnější profesi libovlného "středního" technika či administrativy. 

Trochu zajímavější to bylo v momentě, kdy daný člověk již řídil lidi, na to již ovšem potřeboval vysokoškolské vzdělání, které komunista logicky neumožníl každému. Technické ud určité doby skoro všem, ale např. právní či ekonomické dokonce i jěn několik let před rokem 1989 jen vyvoleným komunistickým dobře prověřeným dětičkám. 

Dnes hrubě řečeno je vše 10x dražší, byť to neplatí všude a ve všech krajích. Ve Středočeském je byt v ceně 2 mil. korun, což je desetinásobkem doby za komunistů, když si jej postavil družstevní svépomocí, ale jsou regiony kdy tutéž kvalitu bytu koupíte i pod 1 mil. korun. tedy cena není 10x ale "pouze" 5x, přestože servírka má stále 10x více, než by měla za komunistů. 

To je základní potřeba. Komunisté to ale dělali fikaně, všichni měli stejně a byty přidělovali komunistům z daní všech. 

Toto nějak dokáže zlepšít soudruh parta tří volů Babiš, Bělobrádek, Sobotka? 

Není to spíše tak, že se o sebe musíme postarat sami?