MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#33101 Re: Re:

2015-01-16 22:04

#33086: - Re:  

 hlavně nelhat!! Stovky učitelů protestují proti plánu ministerstva školství výrazně omezit stávající síť speciálních základních škol. Nový vládní záměr počítá s tím, že děti, které navštěvují tzv. zvláštní školy, by se nově měly integrovat do tříd v běžných základních školách. Část pedagogů ovšem plánu ministerstva oponuje s tím, že hlavní proud školství není na přijetí žáků s lehkým mentálním postižením připraven a že mu zde pedagogové nebudou moct věnovat dostatečnou pozornost. Zásadně nesouhlasíme s integrací a inkluzí žáků ze základních škol praktických do běžných tříd základních škol, pokud nejsou vytvořeny dostatečné materiální a personální podmínky pro úspěšné začlenění dětí se speciálními vzdělávacími potřebami," stojí v petici, kterou iniciovali učitelé z litomyšlské základní školy a k níž se podpisem připojilo 18 tisíc učitelů a rodičů. "Je nutné si uvědomit, že inkluze je pro některé žáky i z odborného hlediska nevhodná a pro tyto děti nejsou na běžných základních školách vytvořeny předpoklady pro vzdělávání podle jejich schopností."

Učitelé z běžných základních škol se navíc obávají, že se s novým systémem nebudou moct naplno věnovat všem žákům tak, jak potřebují. "Dětem je tam (ve speciálních školách) dobře, tam mají své ideální podmínky pro vzdělání podle svých schopností," upozorňuje iniciátorka petice Jana Šauerová.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#33113 Re: Re: Re:

2015-01-16 22:27:34

#33101: - Re: Re:  

 Ano, je to tak. Jde-li o Zemana, jako vždy se vše účelově vytrhne se z kontextu, zamlčí se podstatné součásti (třeba to, z jakého důvodu si to Zeman myslí a že to prezentuje jako soukromý názor), provede se zkratka a vypustí se do světa. A ovečky, smlsnětě si na něm (konkrétně ty kavárenské se chytnou na každý špek). Jak trapné.


Nepřihlášený uživatel

#33253 Re: Re: Re:

2015-01-17 20:31:13

#33101: - Re: Re:  

 Učitelé mají učit a ne protestovat!!!

Pokud se mezi nimi vyskytne nějaký podřadný suplent Gazdík, který nespočítá krůtě nohy a proto se angažuje u retardovaných a morálně zprasečených, nedoučených myslivců, je to obraz jeho stupidity a morální poklesnosti...

Která maminka by chtěla, aby takový debil a prasečí pysk učil její dítka???