MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#27477 Re:

2014-12-28 10:49

#27466: -  

 Bývalým zaměstnancem Goldman Sachs je taky Arsenij Jaceňuk, velice "důvěryhodná" figurka v ukrajinském parlamentu.

:-)     :-)

Goldman Sachs se patrně nejvíc napakovala na krisi započaté v roku 2008 a stojí také za obrovským zadlužením Řecka, který pak sanuje celá Evropa.

Woodrow Wilson deklaroval právo na sebeurčení národů, což mělo velice destruktivní efekt a v meziválečném období to rozdrobilo celou Evropu. Vyhecovalo to i nacionální šovinismus v Německu, který zneužil Adolf Hitler. Toto právo na sebeurčení národů zneužívají nadnárodní korporace k podněcování konfliktů všude, kde je potřeba. Pokud se to ale nehodí, jako je to momentálně na Krymu a východě Ukrajiny, neváhají proti tomu rozpoutat přiměřenou kampaň.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#27606 Re: Re:

2014-12-28 22:06:46

#27477: - Re:  

 Jasné:-)), ale títo nedoukovia, "študenti" z Albertova, nechápu historické súvislosti:-). Nejako im nedochádza, že keď sa tešia zo šikovného rozdelenia Československa, alebo z toho, ako to dopadlo s Juhosláviou a so srbským Kosovom, vlastne pomáhajú zatĺkať klinec do rakvy vlastnej suverenity. Nechápu, čo chápal už Masaryk, že pokiaľ si má nejaký národ nárokovať na existenciu v budúcnosti, musí si udržať svoj štát a že malý národ si svoj štátik medzi veľkými udrží len ťažko - a pri najbližšej príležitosti si ho niektorá z okolitých mocností dá ako predjedlo, ak bude mať chuť.

Na Kryme a tiež na východe UA tamojšie obyvateľstvo vlastne nechce nič iné, len sebaurčovacie právo - nechce ostať v štátnom celku, ktorý je kultúrne a jazykovo cudzí ... Židia z Izraela naklonení Rusku tvrdia, že Kolomojsky plánuje oblasti, z ktorých státisíce obyvateľov ušli do Ruska  (a veľa z nich sa rozhodlo do Donbasu a Luhanska nevrátiť, lebo neveria, že by sa tam ešte dalo vedľa Ukrajincov normálne žiť, ďalšie tisíce boli ožobráčené a vyvraždené a momentálne sa pracuje na novej "Leningradskej blokáde" tých, čo ešte neumreli alebo sa nevysťahovali) osídliť Židmi z Izraela... že si tam pod Dnepropetrovskom ide budovať svoju veľkú samovládnu guberniu...