Petice za zachování hotelu Černigov, jedné z dominant HK

Quoted post

fogy

#21 # 21

2014-12-18 14:25

Souhlasím s příspěvkem #1 .

Nejsem architekt, inženýr pouhý stavař středoškolák. Je smutné, že se v HK něco začíná dít až tehdy, když se má něco bourat, demolovat nebo odstranit.

Například:

VILA ANIČKA

petice byla úspěšná, vila zapsána jako památka, vzpomíka na Gočára zachována. A co se stalo dál? Nic. Vila chátrá dál, zmalovaná jako kanárek a majitel zřejmě čeká až spadne. Byla ta petice k něčemu?

Tzv. "MALŠOVICKÁ LÍZÁTKA"

To bude asi další petice.

Nyní:

HOTEL ČERNIGOV

Už na svoji dobu megalomanská stavba, která nikdy nebyla 100% využita a od počátku do součastné doby nerentabilní. Teď hotel koupila firma, která zjistila že úpravy a opravy vyjdou dráž než demolice a nová výstavba, bohužel demolice je možná. Těm co napadají majitele hotelu ohledně jeho demolici bych ctěl říct, že by se chovali úplně stejně jako současný majitel hotelu. Teď se zapíše hotel zřejmně jako technická památka a co dál? Čí odkaz se zachová? Abychom se za deset let díky petici nechodili dívat na lešení a jak opadává ČERNIGOV. A odkaz autora stavby bude zapomenut.

Nejsem proti peticím, ale musí mít logiku proč tyto petice nebyly dříve např. za opravu budov a podobně. Jak jsem již na začátku uvedl, petice se píšou až když o něco jde, jinak to je každému jedno.

Teď bych poze navrhl ať autoři petice a petičníci budovu hotelu  koupí a opraví, nebo poradí investorovi jak nato. V petici je podepsáno dost renomovaných lidí. Jinak to dopadne  jako s Aničkou a nebude se nic dít.

Můj názor zbourat.

Odpovědi

*+*+*+

#27 Re: # 21

2015-02-28 07:18:33

#21: fogy - # 21 

 Dobrý den pane "fogy"

Chtěl bych oponovat vašemu příspěvku.Píšete že stavba byla megalomanská už za socialismu a nevyužitá.Vy máte učetní knihy z období jeho zlaté ery?Mí rodiče v Černigově dělali a proto vím že byli doby kdy byl hotel plný cizinců a patřil mezi nejlepší ve městě.Píšete že majitel dělal výpočty zda hotel opravit či zbourat.Majitel který tento hotel koupil tak moc dobře věděl do čeho jde a chce na prodeji volného místa vydělat prodejem veliké peníze.Podnikatelé vidí až za roh a to je sice správné ale jeho opravu určitě nikdy nezvažoval.Hotel určitě koupil pod cenou a nyní bude muset vytáhnou dost peněz aby přes nevoli lidí mu ho zastupitelé dovolili zbourat.Když už se nepodaří tento hotel zachránit tak aspon znesnadnit takovým vychytralcům dělat si co si usmyslí.Možná vám to příjde demagogické ale tady si v této zemi lidi myslí že když mají prachy že si můžou dělat co chtějí. S pozdravem strážce pořádku