MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#25603 Babiš a jeho propaganda...........

2014-12-18 07:47

Babiš neudělal nic proto, aby ČR měla vysoký raiting. Od dob Kalouska navíc k jeho změně nedošlo ani u jedné agentury a ani o znaménko.  Tedy pokud dluh nominálně poklesl, není to zásluha Babiše, ale Kalouska, který snížil státní deficit, udržel nízkou nezaměsntnost v době dokonce světové krize. 

Babiš vyhrál volby na to, že se tu jen na DPH pohonných hmot rozkradou desítky miliard ročně, což je samo o sobě naprostá hovadina, neb kdyby se platilo DPH ze všech pohonných hmot, které se v čR za rok prodá, bylo by to celkem cca 24 mld., ale to ještě, kdyby tu všichni museli DPH skutečně odvádět.  

Představovat tedy v takové situaci onen pokles o 20 mld. jako "obrovský úspěch", kdy výběrem daní do rozpočtu ničím ANO nepřispělo, natož desítkami miliard, které se tedy buď stále rozkrádají (asi naprostá hovadina) nebo prostě nidky nebyli a voliči tedy byli ANO abolhání, je opravdu odpornou propagandou a jen a jen další lží. Mimochodem 20 mld. představuje v rozopočtu státu necelá 2 %, tedy úspěchem je obzvláště v kontextu s navrženým deficitem 100 mld. korun vskutku poněkud pyrhovým. Já osobně bych dal přednost tomu, aby dluh byl stabilní v době ultra nízkých úroků, a snižoval se masivně deficit. Soudruh Babiš jde v době ultra levných úroků evidentně cestou jinou, prostě na zaplacení dluhu půjčí. Proč? 

 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#25636 Re: Babiš a jeho propaganda...........

2014-12-18 10:38:38

#25603: - Babiš a jeho propaganda........... 

 Kdo nechce vidět,ten nevidí.Kalousek udržel deficit jenom proto že snižíl mzdy počínaje policii,hasičů,zdravotníků atd.Vzal příspěvky zdravotně postiženým,důchodcům.Investice se  neprováděli nebo rozkardli  a krizi prodlužoval jenom u nás,i když okolí rostlo.Naproti tomu ,Babiš myslí a hospodaří uvážlivě.Politik rozhazuje a nechová se jak dobrý hospodář.