MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#23761 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prezident z trunu spad. Byl opily jak rusak.

2014-12-11 06:59

#23758: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prezident z trunu spad. Byl opily jak rusak. 

 k tomu českému žandárovi, ktorý by bol v Čechách nezamestnaný, keby nebol žandárom na Slovensku,  Ti poviem toto: 

pokojné zhromaždenie robotníkov, ktorí chceli a žiadali vyššie platy, pretože boli zúfalí. Boli zúfalí z toho, že v čase vrcholiacej svetovej hospodárskej krízy nevedeli nasýtiť svoje rodiny.

Odpoveď moci bola nepochopiteľná, obzvlášť brutálna. Žandári začali do pokojného zhromaždenia strieľať. Strieľali na ľudí ako na zajace. Tadeto utekali dolu ulicou, niektorých zastrelili od chrbta. Najmladšou obeťou bol Janko Gyevát, mal sedemnásť rokov. Dostal ranu priamo do srdca.

Žandári potom vyvádzali ďalej. Vtrhli do robotníckych bytov, všetko rozhádzali, deti, ženy, starcov, bili pažbami pušiek. Niektorých pobrali do väzenia len preto, lebo boli rodinní príslušníci, a vôbec, správali sa tak, ako to poznáme hádam len z filmov o fašizme.

Košúty neboli jediným miestom takéhoto zločinu. Len za jediný rok od júna 1920 do júla 1921 bolo zavraždených 18 robotníkov, a zranených 183. A za celé obdobie, až po vrcholiacu hospodársku krízu v roku 1931, boli zavraždené desiatky robotníkov. Stovky boli zranené. To sú počty, ktoré môžete porovnať s počtami ľudí, ktorí boli popravení počas komunistického teroru v päťdesiatych rokoch.

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#23764 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prezident z trunu spad. Byl opily jak rusak.

2014-12-11 07:26:33

#23761: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prezident z trunu spad. Byl opily jak rusak. 

 Určitě také víš kolik českých vojáků zahynulo v r. 1919, když nás (i tebe) bránili před maďary ? Bránili Československo. Jinak bys dnes hovořil maďarsky a nikdo by ti nerozuměl. Přece češi nevyhlásili Maďarskou sovětskou republiku.