MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#22900 Toto je jedna z vašich hezkých myšlenek, je nejen pravdivá i vtipná a to je cenné.

2014-12-07 12:16

#22897: Roman Skácel - Re:  

 Rusové mohou být pro Grůzii a Moldavsko zajímaví jen jako ekonomická velmoc se svojí Asijskou únií, jenže to by museli být něco víc, než jen "benzinová pumpa" převlečená za skoro demokratický, přičemž skoro totalitní stát.

Naštěstí už to vypadá, že benzinové pupmpy už nebou to extra důležíté, neb zdroje energií se velmi diverzifikují. Je to velmi velm idobře. 

 

Odpovědi

Roman Skácel
Hodonín

#22903 Re: Toto je jedna z vašich hezkých myšlenek, je nejen pravdivá i vtipná a to je cenné.

2014-12-07 12:30:36

#22900: - Toto je jedna z vašich hezkých myšlenek, je nejen pravdivá i vtipná a to je cenné.  

Ba ne, diverzifikace ze 100% závislosti na přijatelnou úroveň, odpovídající politické a ekonomické stabilitě dodavatele strategické suroviny, nebude možná přes noc, dokonce ani v krátkodobém období (několik let), tohle je minimálně střednědobé zadání.

Uvidíme tuto a příští zimu, nebojím se přitom o svoje teplo doma, bojím se o teplo skutečně zranitelných, protože jsem občanem země, který na zdroje tepla má dostatek prostředků a kdo platí, ten poroučí. Naše země je v oblasti energetiky prakticky dokonale nezávislá, navíc patříme k solidním exportérům. Paliva a plyn můžeme nakoupit v podstatě kdekoli a hned dvěma ropovody a plynovody je dostat až do rafinérií a podzemních zásobníků (odtud zemní plyn do rozvodné sítě).

P.S. Možná přijde vcelku rychle doba, kdy např. Rakušané ještě rádi za zlato nakoupí elektřinu z jádra od "zlých Čechů" a kdy Němci zase nastartují nějakou tu svoji jadernou E...

Ale ano, časy se nám mění a jsou to Rusové, kteří se snaží přepisovat světové dějiny a jsme to my, kdo si je nesmí nechat přepsat. A už vůbec neuvažujme o tom, že bychom dokonce opisovali z vlastní historie, kam se už Rusové zapsali dostatečně důrazně. Jen tentokrát by ji nepsali Indrové, Biľaci a Husáci, nýbrž Zemani, Filipové a Sobotkové...