MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Roman Skácel
Hodonín

#19773 Re: To je logické, že se shoda hledá obtížně :-)

2014-11-29 19:45

#19753: - To je logické, že se shoda hledá obtížně :-) 

Oplzlý? To je podle mě např. člověk, který v baru zcela opilý osahává jiné lidi. Oplzlost je řízená činnost, oplzlý člověk moc dobře ví, že činí něco extrémně nemorálního a přesto většinou ve svém chování pokračuje, nebo ho stupňuje. Za krajně oplzlé považuji chování esesáků a estébáků ke svým vězňům.

Opakem oplzlosti je dokonale slušné a nejkultivovatnější možné džentlmenské chování.

Kdepak, Zeman oplzlý není, jeho nízká vulgarita (lhaní, projevy veřejné opilosti) více souvisí s jeho obsesí, nutkáním k jednání, o němž ví, že bude dráždit a nejen zde v ČR, ale všeobecně. Dělá to na základě stále více slábnoucí vůle, která dosud toto jednání držela pod kontrolou. Spouštěči jsou podle mě jakékoli činy a kroky proti jeho osobě. Z míry ho vyvede už aktuálně i jakýkoli novinář správnou otázkou, kdokoli, kdo mu oponuje, či odporuje atd. Je velmi vidět, jak moc těžce a složitě se ovládá a jak snadno obsesi podléhá...

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#19777 Re: Re: To je logické, že se shoda hledá obtížně :-)

2014-11-29 19:54:08

#19773: Roman Skácel - Re: To je logické, že se shoda hledá obtížně :-) 

Ano Zeman byl oplzlý....

 "Oplzlost je řízená činnost, oplzlý člověk moc dobře ví, že činí něco extrémně nemorálního a přesto většinou ve svém chování pokračuje, nebo ho stupňuje. za oplzlé považuji chování esesáků a estébáků k vězňům."

To je to co přesně Miloš Zeman dělal, svoje jednání prováděl záměrně a opakovaně, dokoonce v něm pokračuje i nyní. Jeho "kritika" Pussy Riot přesně odpovídá vaší definici oplzlosti, neboť Zeman zneužil absolutní beztrestnos a tedy i do jisté míry absolutní moc k dehonestaci (oplzlé dehonestaci) odvážných mladých lidí. 

Ale není to zas tak podstatné, jak jsem psal, na základní či podstané charakteristice Miloš Zemana se v pohodě shodneme. V případe slova, které použil jsem prostě trošku přísnější.