MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Roman Skácel
Hodonín

#17839 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jsem hrdý na svého prezidenta!

2014-11-25 19:26

#17800: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jsem hrdý na svého prezidenta! 

Naopak, v roce 1968 roztál tvrdý a tradičně bezohledný československý socialismus do něčeho, co bylo možné přirovnat k Perestrojce Gorbačova za 18 let poté (po 27. sjezdu KSSS, kde poprvé zazněly výrazy, jako "glasnosť" a "perestrojka").

Ovšem zahájit v Sovětskému impériu "otevřenou přestavbu socialismu" (ad. socialismus "s lidskou tváří") s sebou přineslo jeho neodvratný konec, když socialistická totalita nemá s lidskostí ve skutečnosti vůbec nic společného.

P.S. Aktuálně se otepluje politicky v Číně, uvidíme velmi brzy to světové zemětřesení, až se nám prolomí ledy desítky let (po několik generací) zamrzlé občanské gigaspolečnosti, tak hladné po svobodě, že hladnější už je jen Putin a jeho ruská Klika po moci. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#17853 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jsem hrdý na svého prezidenta!

2014-11-25 19:37:56

#17839: Roman Skácel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jsem hrdý na svého prezidenta! 

 Rozdíl je v tom, že přeměna co se děla v lidech v šedesátým osmým, ta šla do velké míry z lidí samotných.

Gorbačovova perestrojka byly autoritou důtklivě doporučované teze, že se má člověk změnit. Že má být k sobě a k bližním kritičtější a snažil se vymknout z průměrnosti a podobný chytrý doporučení to byly. Následek toho byl akorát ten, že ze dne na den se lidi naučily plít na všechno a na všechnykolem sebe. Každej, kdo měl díru do zadku najednou všechno kritizoval a zesměšňoval, což mělo, hlavně na mladou generaci totálně mravně zhoubný vliv. To se pak projevilo v brutálních a mnohdy kriminálních excesech všeho druhu později po roce devadesát. Ne ne Pražské jaro a osudesátej devátej nebo perestrojka to bylo nebe a dudy a zatím si stojím.