MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#17746 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jsem hrdý na svého prezidenta!

2014-11-25 17:47

#17710: Roman Skácel - Re: Re: Re: Re: Re: Jsem hrdý na svého prezidenta! 

 Na základě politicko historických zkušeností v roce 1968, pro nás západní mocnosti neudělali taky nic, a to právě pro to, že to co se u nás rozvíjelo byl Socialismus s lidskou tváří, ale to nebylo západním mocnostem vhod, tak nás nechaly Rusům na pospas. Ačkoli k nám vtrhl SOVĚTSKÝ RUS s Leninistickou ideologií a to i  přesto, že u nás nehrozilo, že bychom nutily Slovákům silou český jazyk, ani nehrozily silové útoky jednoho etnika nebo národa proti jinému.

Nikomu zde nehrozilo nebezpeči a smrt. Naopak diktatura proletariátu začala postupně přecházet plynule do lepší formy vzájemných lidských vztahů. Přesto k nám Ruská armáda vtrhla (v ní bylo konec konců většinové procento snad prý Ukrajinců, to ale ověřeno nemám) 

Proto nás talé ale nešly západní mocnosti bránit, protože se jim to nezdálo vhodný kvůli nám riskovat válku.

Dnešní Rusko není Leninské, je kapitalistické a oproti nám už dnes není zdaleka tak oligarchické, už si v tom aspoň trochu zkouší dělat pořádek. Rus obsadil Krym ze strategických důvodů, zrovna jako Amerika vtrhla ze strategických důvodů do mnohých států. Ale Rusko na Krymu nerozsévá smrt, alespoň ne vté míře, jako Amerika ve Vietnamu, nebo v Iráku, nebo v Korei. Ani v Novorusku díky RF zatím není ani ždibeček obětí z toho co mrtvol nadělaly západní mocnosti v Iráku, nebo v Bělehradě.

Díky této politicko historické zkušenosti zhora zmíněné nebudu vidět rád, když protože od fašismu nás osvobodila armáda Rudá, ne západomocenská, nevidím důvod pročbychom západu dlužily naše životy a životy našich dětí ve válce pro jejich velmocenské zájmy. To Rusko se z Geopolitického stanoviska vlastně brání.

Teď taky něco k ISIL. Ačkoli se všude presentuje a řezání hlav nevinných lidí přesto náš největší strategický spojenec prostřednictvím Obamy prohlásil, že bezpečnostní hrozbou je víc Bašár Asad, než ISIL. Bezpečnostní hrozbou pro velmocenské zájmy Spojených států. A co bezpečnostní hrozba pro lidi, co jim hrozí, že jim uříznou hlavu? No na to zatím sere bílej tesák, priorita je v tomto případě Bašár, tak jako před tím Kadáfí.

Morálně pro zrůdné spojence nemusíme dělatvůbec nic, klidněsi nechám vynadat do oportunistů pane. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#17749 ČSR byla jediná země v "okupační" zóně Rusů, kde komunisti zvítězili drtivě ve volbách.....

2014-11-25 17:53:10

#17746: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jsem hrdý na svého prezidenta! 

 ....v poválenčných letech. Je to děsivé, ale je to realita. Co s takovou zemí? Litovat? Nedávno tu naprosto stejná pakáž dopravila komunistické nácka v přímé volbě na Hrad. Co s tím? Litovat sebe nebo ty blbečky co ho tam dopravili, kteří už ale vůbec netuší, proč ho volili a dokonce mnozí z ních to už ani nechápou, jak se jim to mohlo stát, obdobně jako když si vzali ten spotřebitelský úvěr, je to bohužel úplně stejné. Komunistický nácek Zeman tu utratil stovky milionů korun, aby oblepil zemi bláboly, že "je půjčka zadarmo", teď se někteří diví, že ti co mu ty stovky milonů "dali" masivně kradou této zemi demokracii. 

Roman Skácel
Hodonín

#17792 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jsem hrdý na svého prezidenta!

2014-11-25 18:33:46

#17746: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jsem hrdý na svého prezidenta! 

Není to přesné. V roce 1968, tedy 23 let po konci 2.SV a 20 let po komunistické "revoluci" u nás, jsme stále ještě vězeli ve svéře zájmů SSSR, dohodnuté a mocnostmi schválené ještě před koncem 2.SV a potvrzené do pár let po ní.

Pokud by nám přišly západní státy v té době na pomoc, mohlo to vyvolat další válku, zvláště, když v té době seděl v Kremlu na trůnu Brežněv, sovětský superkomisař z doby 2.SV, naprosto čehokoliv schopný a politicky totálně neústupný.

Ideově i politicky nebylo pro nás cesty na Západ až do Gorbačovovi Perestrojky (1986), kterou pochopili "zprvu špatně" i v Rusku, přičemž země jako Polsko už v té době šly nějaký čas rovnou po vymanění se z ruské sféry zájmů (Maďaři i my - 1977 Charta, atd.). Poláci to schytali za války nejen od německých fašistů, ale ještě více od sovětkých bolševíků a jejich vyhranění se nebylo ani teoreticky možní ruskou mocí zvrátit, šlo ale místo biče pohledat ve skladu šedesát let starý med, který ale Polákům nechutnal a štěpili tehdejší zájmy Ruska do důsledku. Kromě antikomunistického Polska byl na pokraji ekonomického krachu i američany uzbrojený ruský komunismus...

Odtud Perestrojka, od ní jen pár krůčků k totálnímu rozpadu Východního bloku a v zápětí k rozpadu Sovětského svazu, coby celistvého impéria, které vytvořil Stalin. Vše objektivně a historicky předvídatelně...

Dnešní Rusko je ekonomicko-politickou oligarchií, mocensky-silově drženou zuby i nehty pohromadě a nemající výhledově ani co nabídnout "Federaci" totalitních satelitů, které samy mají problémy kromě lidských práv, především v ekonomické a hospodářské oblasti. Jediné, co je čeká, je být Federací bídy, nejlépe vyzbrojenou na světě, politicky nečitelnou a hospodářky nestabilní. 

Tohle ale není dobrá zpráva, spíše viditelné a citelné nebezpečí do budoucna, proto snaha EU a USA o partnerství a vzájemnou hospodářskou a obchodní spolupráci s Ruskem. S hladem Ruska  by totiž nerostla chuť k jídlu, nýbrž nevyzpytatelnost a s ní spojená obecná nebezpečnost stále hladovějšího predátora...

P.S. Rusové svůj politický růst historicky odráželi vždy od vítězných válek, v důsldku té 1.SV nabyli sociálně spravedlivější společnosti, než byl do té doby feudalismus (nahrazený rovnou komunismem), po 2.SV byli vnímání jako vůdčí země celého socialistického bloku a tedy zřetelná technologická a politická velmoc, stojící díky feudálním mužikům bez historické paměti a všeobecné znalosti historie (vzdělanosti) na ekonomických "hliněných nohách".

P.P.S. Konec Studené války byl jejich totálním debaklem, nedivme se, že ožili, když jim Putin nabízí, že válkou se dá pořád ještě "něco" získat. I kdyby to něco bylo méně, než "nic", politicky je to samozřejmě v Rusku stéblo, kterého se chytá generace, kterou Gorbačov, "okradl" o velmocenské postavení...

...a Putin má na chvíli klid od rýsující se oprávněně nebezpečné opozice...

Podle mě se na východní Ukrajině už dávno bojuje především o Pána Kremlu.

Roman Skácel
Hodonín

#18197 Být jako Boris Jelcin? Kde na to vzít sílu a proč?

2014-11-26 10:51:31

#17746: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jsem hrdý na svého prezidenta! 

Znám jediného reprezentanta HODNÉHO výrazu Sovětský Rus. Byl jím zřetelně Boris Jelcin, který jako nejpodivnější možný Rus ZAKÁZAL Komunistickou stranu v celé RSFSR (SSSR už nestihl...). Kdo může být VÍCE, než člověk s mocí, ZAKÁZAT KSSS v celé Ruské federaci???

Nikdo takový se u nás nenašel vůči KSČ(M) už 25 let...

Co si o něm a jeho tancích (kovových i opileckých, že?) asi mysleli mužíci a báryšně z kolchozů po celé Velké Rusi? To muselo být slz, které Putin v podbě svých diamantů právě sbírá po tunách, aby za ně platil plastovými pytli plnými synků těch báryšní z celé Velké Rusi...

"Ruská armáda k nám vrthla" (a usadila se zde na 21 let) v roce 1968, protože jsme ZAČALI socialismus viditelně "stranicky" trhat na kusy. Našim národním intelektem, protože Socialismus s Lidsou tváří je paradox, nikoli definovatelnější jev. A pokud je možné ho definovat, tak pouze paradoxy, například, jako nelepší místo k životu na světě, za mřížemi s 24 hodinovým ozbrojeným dozorem. Že nemám pravdu?

Tak jak je možné, že za celou dobu socialismu se u nás žilo nejlépe v rámci celé RVHP, přičemž malé Československo zvedalo životní úroveň jinde v RVHP o stovky procent, kdyby jen tím, že obulo půl tohoto "křováckého" společenství hladových národů? Jak je možná existence "socialistického" JZD Slušovice, naší špičky v orbě, chovech i PC technologiích, podobných jen americkému Silicon Valley? Jak je možné, že naši lidé mohli v pohodě na Západ, když napřiklad Rusi nesměli málem ani k nám? Vlastně mohli, za stejných okolností, za nichž my jsme mohli do USA... atd., atd.

P.S. Cokoli s Lidskou tváří je prostě jen a jen Demokracie, i kdyby šlo o Ksicht komunisty, libovolného pantáty z našeho stávajícího Parlamentu a jeho libovolné komory, kde jsou uskladněni "nejcennější nositelé" tradic a historie této archaické a křivě nelidské ideologie.

P.P.S. V našem Parlamentu aktuálně spí komunistická ideologie (ta pravověrná podle komunistických internacionál) v celé své obsažné kráse, hezky všem na očích. A jen na síle naší demokracie záleží, aby její spánek nebyl pouze zimním, bez nějakého toho Antijara, třeba už v dalším únoru, až Zeman z něčeho a někde vystřelí, aniž by si ublížil. Nadále jsme tak Nejmoudřejším Paradoxem v dějinách Demokracie, nemyslíte?

Kdo jiný chová ve chlívku Komunistický internacionalismus, než my...? Vím jistě, že už nikdo jiný v této a přilehlých galaxiích...

P.P.P.S. Jsme taky jediní, kdo tomu zvířeti dává tu a tam nažrat, aby nechcíplo, aktuálně ho krmí pan prezident, co jen může, ale on zas tak moc nemůže, víme...?

P.P.P.P.S. Jen se stačí mrknout na to, jak nám soudruzi Filipové podzimně (říjnově-listopadově) ožili, létajíce do Moskvy zase leštit kliky. Pardon, tohle už nebylo opravdu vtipné... :-) :-) :-)