Zajištění základních podmínek pro výuku dětí ZŠ Černošice
Quoted post
Alena Srbova |
#15 Re: Re: Lucie Janášová2014-11-24 21:35Dobry den Mozna je to otazka ocekavani a hodnot, ktere clovek v teto zalezitosti ma. Ja jsem napr. ochotna tolerovat chaos, ktery vznika, kdyz dochazi ke zmene vedeni. A zejmena za techto okolnosti nastupu reditelky nejsem prekvapena, ze k nemu dochazi. Podstatnejsi pro mne je, ze se skola chysta nejak menit zpusob vzdelavani. Frontalni zpusob vyuky, memorovani, hodnoceni, ktere je postavene striktne na znamkach, to vsechno jsou metody vyuky, ktere povazuji za nefunkcni pro tuto dobu, nepripravi deti dobre na svet kolem, kde se musite predevsim rychle orientovat, vedet, kde hledat informace, umet se v nich vyznat, logicky premyslet, protoze vse se velice rychle meni. A cernosicka skola ma v tomto smeru rezervy. Ja si nemyslim, ze to jsou zasadni rezervy, myslim, ze cernosicti ucitele jsou schopni a mohou prinaset neco noveho. Mnozimz nich to koneckoncu delaji. A mam dojem, ze nova reditelka chce skolu v tomto smyslu co nejvice podporit a posunout ji vice smerem k modernim metodam vyuky. Coz je pro mne jako rodice zasadni. Samozrejme druha vec je, jak dlouho ma "chaos" trvat a jakym zpusobem se pak bude se pak bude implementace zmen zavadet. Z meho pohledu je prilis brzy hodnotit zmenu plus jak zaznelo na skolske rade, pani reditelka bude pozadana, aby soucasnou situaci vice vysvetlila a pracovala s ni. Takze uvidime. Dalsi vec: nerozumim, co presne mate na mysli tim, ze reditelka ma vice pracovnich mist. Muzete to nejak upresnit? Taky jsem se chtela zeptat na to nezvladani prace na pocitaci, jak uvadite. Priznavam, ze mi uplne neni jasne, co tim myslite.
Dekuju moc za reakci Alena Srbova |
Odpovědi
M. Capková |
#16 Re: Re: Re: Lucie Janášová2014-11-24 22:14:41#15: Alena Srbova - Re: Re: Lucie Janášová Dobrý den paní Srbová! To Vám mohu asi objasnit nejlépe já, jako dosavadaní zaměstnanec. Paní ředitelka i zástupci zápolí s prostou manipulací s počítačem a projektorem poradu co poradu a předvedli to i na schůzce s rodiči. Na začátku roku jsme to všichni chápali, nyní je to již hořké. Pracovní úvazky paní ředitelky jsou lehce dohledatelné na internetu. Osobně nejen jako učitel, ale i jako rodič mohu říci, že je velký rozdíl v proklamovaných metodách a v jejich reálném používání a uplatňování. Musím se otočit zpět na vedení školy za pana Mouchy. Měl své mouchy, jako každý z nás, netvrdím, že byl dokonalý. On ale málo co deklaroval, prostě to mlčky dělal. Nebral to jako nic co by se muselo vykřikovat, když zařazoval novinky a dával nám k nim prostor. Zároveň nás vedl ke kritickému zhodnocování využitelnosti. Kritické myšlení byla také vlastnost oceněná inspektory na místním sboru jako velké plus. Máme ho učit děti. Jak, pokud bychom ho sami neměli? Jenže nyní Ti, co zapochybovali o využitelnosti některých novinek pro své předměty (asi uznáte, že málo která metoda je využitelná plošně pro vše a všechny), byli označeni plošně za nepružné, líné a kdo ví co ještě. Chaos ve škole je organizačního charakteru a organizace je odpovědností vedení. Systém rozvrhů, dozorů atp má sloužit žákům a učitelům ke klidu na práci. Nikoliv, že oni slouží jemu aby se nezřítil! Stav ve škole by se dal přirovnat asi takto: Je to jako kdybyste ve sklárně chtěla začít vyrábět novou metodou vánoční ozdoby a nejdříve to slíbila zákazníkům, pak obchodníkům, pak to zavedla do výroby a pak teprve organizovala směny a proškolovala zaměstnance. |
Nepřihlášený uživatel |
#18 Re: Re: Re: Lucie Janášová2014-11-24 22:41:55#15: Alena Srbova - Re: Re: Lucie Janášová Dobrý den, zde naleznete veškeré činnosti,které paní ředitelka vykonává.http://www.csm-praha.cz/cs/rndr-jana-markova/ Paní ředitelku,naleznete ve škole pouze pondělí a čtvrtek,kdy vyučuje čj na 2.stupni na což,dle jejího vzdělání, nemá aprobaci.I na to jsme se ptali ŠR,čekáme na odpověď. Máte pravdu v tom, že je to otázka toho, co kdo očekává.Já jsem zastáncem klasického známkování, ale jinak proti změnám, které budou k užitku, nic nemám.Pro mne je nejdůležitější,aby mé dítě umělo základní věci spočítat bez kalkukačky a tudíž používalo svůj vlastní mozek . Aby četlo knihy a používalo k tomu svojí fantasii.Takže opět mozek.A vědělo,kde se píše jaké i/y.Co se týká informovanosti a orientace žáků,musím říci,že děti se díky počítačům orientují a informují velmi dobře.Rozhodně lépe,než my v jejich věku.A otázka logického myšlení je spíše dětem buď dána nebo ne.To posuzuji dle svých dětí,jeden ho má lepší a druhý horší. Naše škola byla vždy nejlepší v okolí a rozhodně je oproti např.škole v Dobřichovicích a Radotíně napřed.Tyto školy například ještě stále nemají zavedený program Bakalář,tudíž se rodiče spoléhají pouze na žákovské knížky a třídní schůzky. A ještě odpověď na nezvládání práce na počítači:Já sama jsem byla svědkem,kdy na setkání zástupců z řad rodičů dětí s paní ředitelkou dne 3.9.. obsluhoval dataprojektoty a počítač pan učitel Vodička,protože paní ředitelka nevěděla co s tím.A také, když došlo na řešení rozvrhů a paní ředitelka nám měla odpovědět,proč jsou rozvrhy tak špatně sestavené,sdělila nám,že je ještě ani neviděla. Rodiče po ní chtěli,aby se tedy podívala na webové stránky a mohla nám rovnou konkrétně odpovídat,ona prohlásila,že to nejde.Přitom však byla připojena na internet.Možná se mýlím,ale svůj názor jsem si vytvořila dle svých poznatků a rozhodně jsem tuto informaci samozřejmě slyšela i od jiných. Rozhodně respektuji i Vaše názory,ale natolik si vážím práce učitelů v této škole,že je mou povinností je podpořit.Pro mne je důležité moto: spokojený učitel,spokojené dítě. Děkuji za Váš příspěvek . |
ŽÁDÁME VYŠŠÍ TRESTY ZA TÝRÁNÍ ZVÍŘAT
Výzva vládě k zabezpečení urgentní humanitární pomoci Gaze a dosažení dohody o příměří
Výzva Radě ČT k odvolání generálního ředitele ČT Jana Součka
PETICE za přejmenování Moskevské ulice v Karlových Varech na počest Jiřího Bartošky
Sky Shield pro Ukrajinu - otevřený dopis předsedovi vlády České republiky
Výzva vládě Pomoc pro 100+100 dětí z Gazy
Deklarace zastání se srnčí zvěře
Petice za zabavení majetku ruského teroristického státu v ČR
Petice za ochranu Kunratického lesa pro lidi
Trest členům gangu týrající zvířata v Číně
Chcete něco změnit?
Bude-li člověk mlčet, nic se nezmění. Autor této petice se rozhodl něco změnit a jednat. Uděláte to samé? Zahajte sociální hnutí vytvořením petice.
Vytvořte vlastní peticiDalší petice, které by vás mohly zajímat
ŽÁDÁME VYŠŠÍ TRESTY ZA TÝRÁNÍ ZVÍŘAT
134395 Vytvořeno: 2025-02-11
Záchrana BigAiru na Hrozenkově
743 Vytvořeno: 2025-07-13
Zachraňme řeku Dyji
2584 Vytvořeno: 2025-07-03
Petice za zachování kulturního prostoru STALIN na Letenské pláni
808 Vytvořeno: 2025-06-25
PETICE ZA ZÁCHRANU CENTRA ÚSTÍ NAD LABEM
208 Vytvořeno: 2025-07-04
Petice za skutečnou inkluzi a posílení práv dětí s autismem a ADHD ve školách
353 Vytvořeno: 2025-07-08
Zachraňme Hozan Kebab & Café v Mostě!
167 Vytvořeno: 2025-07-14
Tetování pro olivera (dost rychlý sádlo)
159 Vytvořeno: 2025-07-07
PETICE za změnu právní úpravy umožňující plošnou likvidaci zdravých včelstev v případě moru nebo hniloby včelího plodu
771 Vytvořeno: 2025-05-22
Petice aby flygun nechal zaplé blerpy do konce jeho doživotního streamováni
89 Vytvořeno: 2025-07-15
PETICE PROTI VYHLÁŠCE č. 64/2025 Sb. O DOBÁCH LOVU
98 Vytvořeno: 2025-07-04
SAVE STALIN
2933 Vytvořeno: 2025-06-24
Deklarace zastání se srnčí zvěře
2947 Vytvořeno: 2024-08-23
PETICE ZA ZRUŠENÍ POVINNÝCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH POPLATKŮ
26935 Vytvořeno: 2021-12-22
Návrh na umožnění emocionálních podpůrných zvířat v psychiatrických léčebnách – pilotní program
47 Vytvořeno: 2025-07-13
NEPOUŽÍVÁM = NEPLATÍM
37 Vytvořeno: 2025-07-13
Podporujeme paní ředitelku Marcelu Tomšejovou ve funkci ředitelky MŠ Strážnice.
45 Vytvořeno: 2025-07-09
Za lepší železniční dopravu na Šumavě
91 Vytvořeno: 2024-08-17
Vraťte nám UMtrh – místo, kde kultura dýchala
236 Vytvořeno: 2025-07-05
Petice za zachování sdílených elektrických koloběžek v Praze a nastavení vhodné regulace
409 Vytvořeno: 2025-04-30