MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Roman Skácel
Hodonín

#16631 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dovolím si jako autor původní příspěvku odpovědět....

2014-11-23 13:09

#16614: - Re: Re: Re: Re: Re: Dovolím si jako autor původní příspěvku odpovědět.... 

Mohu souhlasit, jen se domnívám, že jsou v této zemi i lidé, kteří jsou v obraze právě proto, že si žádný odstup od politiky ani nepřipustí a neustále analyzují to, co slyší a snaží se to zasadit do objektivně pravdivého obrazu o politice u nás.

Není to jiný názor, než jste napsal Vy, spíš ho doplním v kontextu toho, co jsem psal výše.

Aktuálně jde podle mě o to, že politici potřebují jakoukoli podporu od těch, kteří ještě politiku vůbec sledují a jsou ochotni jim ve volbách dát hlas a proto "přitvrzují" stále víc a více, už není ani možné definovat, co je u nás možné považovat za výrok, nebo i čin "za hranou politické kulturnosti". Tato hrana totiž den co den ustupuje k totálnímu dnu politické kulturnosti, spíš už jen v rámci usazenin na dně, než se probere tím bahníčkem a na dně s konečnou platností spočine.

Na jedné straně nás vrcholní politici svými výroky a činy rozdělují jako občanskou společnost v této zemi, v důsledku čehož o politiku ztrácíme hromadně zájem, aby pak za každou cenu stáli o všechny, kteří ještě k volbám jsou ochotni přijít a o politické budoucnosti tak rozhodnou sice společensky menšinově, o to však předvídatelněji...

P.S. Nakonec zbude už jen pár posledních desítek tisíc voličů v této zemi, ochotných zajít k volbám a těm se bude už patrně prezentovat politická bitva v ringu s chladnými zbraněmi ve volném stylu, hlava nehlava, nejlépe s litry krve a lidskými oběťmi... :-)

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#16658 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dovolím si jako autor původní příspěvku odpovědět....

2014-11-23 13:34:48

#16631: Roman Skácel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dovolím si jako autor původní příspěvku odpovědět.... 

 Měl jsem stejný pocit, dokud jsme si ve volební kampani nobjel svůj kraj a neviděl, jak se moc zeměnilo. Uvědomil jsem si také, že se sice jisě Chovanec zase bude snažit si nechat referovat o kauzách jako to dělal Gross nebo i Langer, ale věci se již opravdu mění a změnily.  Změnilo se opravdu již i to, že dnes se sice snaží Zeman relativizovat hodnoty jako to dělal Klaus, ale ve sktuečnosti už vypadá jak z jiného století.

Tedy odstup je nutný. 

Je jednoznačné, že politici potřebují podporu občanů, kterým veřejný prostor není lhostejný. V ČR 60 000 komunálních politků. Strany z nich mají opravdu velm malé procento.  

Občané by skutečně měli vstupovat do politických stran a přijmout odpovědnost. To je jednoznačé a měli by si projít politikou komunální, neměli by váhat. 

Zároveň jsou bezpochyby nyní nutné nejen takové petice jako je tato, ale budou nutné i velké demonstrace. Zeman ne opravdu velmi nebezpečný především v kombinaci s Neburešem.