MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#16100 Re: Jediný, kdo vede propagandu v ČR je Rusko. My jsme součásti EU, NATO....

2014-11-22 11:51

#16086: - Jediný, kdo vede propagandu v ČR je Rusko. My jsme součásti EU, NATO.... 

 Obyvatelia Krymu chcú patriť k Rusku a nie ku Kyjevu. Boli by skončili ako obyvatelia v Donecku a Luhansku. A ja vravím, vďakabohu za zachované životy. Nemôžete násilím nútiť nejakú časť územia obývanú obyvateľstvom, ktoré nechce patriť k štátu, čo si to územie privlastňuje ( pamätáme na Chruščova a na jeho "veľkorysý" dar - a pred ním to boli Stalin a Lenin, ktorí priliepali k dnešnej Ukrajine kúsky bývalého ruského impéria ) , pretože nie je stotožnené s politickou klímou a dlhodobo má pocit diskriminácie a nesúladu s tým, čo sa v mocenskom centre tej im odcudzujúcej sa krajiny chopilo moci. Už nie je možná ani federalizácia, o ktorú Východ spočiatku stál.

Bude trvať viac ako sto rokov, aj keby teraz vojna skončila, kým sa na tie bratovražedné zločiny  ako - tak zabudne. Neochota k dialógu, v ktorom by  ľudia Donbasu a Luhanskej oblasti mohli vyjadriť svoje postoje a želanie, len predĺži vojnu a možno vyvolá oveľa väčší konflikt. Všetci, ktorí jednostranne zastávajú politiku nezmyselných sankcií voči Rusku, štvania proti nemu, podporujú nezodpovedne ukrajinských dobrodruhov na čele kyjevskej vlády (ktorí sú vzorom demokracie a morálky, že? :)), budú spoluzodpovední za možný vojnový konflikt nielen v Európe...

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#16103 "Referendum" na Krymu, bylo asi takové referendum, jako rozhodování zde....

2014-11-22 12:01:35

#16100: - Re: Jediný, kdo vede propagandu v ČR je Rusko. My jsme součásti EU, NATO.... 

 ...jestli tu mohou ruská vojskav roce 1968 zůsta a "chráni nás". Na Krymu došlo bez nejmenších pochybností k okupaci a co více, dokonce před "referendem" došlo i k výměně zvolených politiků. To vám nepřipadá nijak podezřelé? Stejně jako vám připadalo normální, že na Krymu najednou pobíhali podivné figury se symbolem komunistického teroru - rudou páskou na rukávech? 

Je navíc zvláštní, že by si obyvatelé Krymu neovědomovali onu naprostou fyzickou závislost na pevnině Ukrajiny, kdy na Krymu skutečně není nic - není tam voda, není tam kde a z čeho vyrábět elektřinu, jedině snad částečná těžba plynu. 

Vlastní "referendum" je naprostý nesmysl jak podle Ústavy Ukrajiny tak dokonce ale i podle Ústavy Ruska, kterou si Putin ovšem již upravil k obrazu svému, aby si to mohl s Medveděvem v Kremlu vyměňovat až do konce jeho života. Tedy na základě čeho se vlastně ono "referendum" na okupovaném území Rusy odehrálo? Prostě Ruský dosazený zločinec rozhodl? Jak bylo referendum kontrolováno? Nijak.