MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Roman Skácel
Hodonín

#15572 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Zblblý Slovač

2014-11-21 12:48

#15453: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Zblblý Slovač 

No jo, pokazilo se to tehdy na Bílé Hoře (ale kdoví, co by nás čekalo vyhrát tam tehdy? :-), to mohu uznat, ale ta zkušenost nám pomohla k Národnímu obrození už za pouhých 300 let, končila absolutně dokonalým rozkvětem české kulturnosti, nesouce nejen občanskou společnost, ale i nejmodernější technologie a prvotřídní kapitalistický průmysl z jedné načisto už za První republiky a naší společné státností. 

Upřímně? Kde jsme poněkud navázali na staleté tradice a "už zase" kotvili i s Vámi, tam Vy jste začali vnímat poprvé v historii svého národa pocity svoji státnosti.

Nebyla moc rovnocenná, jako nebyl rovnocenný poměr úrovně našich národů ve vztahu k demokracii a kapitalismu, kam jste tehdy museli napřímo a bez přípravy tehdy rovnou z hlubokého feudalismu. Ale český výtah Vás nakonec dovezl do horních pater skutečné státnosti, když nyní Slováci naprosto parádně prokazují, že mají suverénně na svoji suverenitu. A jsem rád, že je tomu tak.

Potud se shodneme.

P.S. Vaše a naše demokracie je každopádně Západní, jenže ta naše je postavena na občanské veřejnosti, kdežto ta Vaše na sociálním státě. Tudy k rozdílům i od nich a budeme doma hned, pokud uznáme i to, že na tom jsme ekonomicky skoro stejně...

P.P.S. Házet vajíčky na Zemana, i kdyby bylo kolem dalších prezidentů jako smetí? No jo, řekl si o to a říká málem co den. Je to extrémní projev odporu, to každopádně, ale co dělat s prolhaným stupidním opilcem, kterému jeho show není možné ani přerušit, ne tak tuto ofic produkci zastavit...?

Za pár let, až budete kousek dál, budete mít možná něco takového i Vy, potom se mrknete na to, jak jsme to zde vyřešili demokraticky my a zase to jen opíšete, ostatně, jako dosud vždy...

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#15600 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Zblblý Slovač

2014-11-21 13:41:14

#15572: Roman Skácel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Zblblý Slovač 

 Bože...jsi placený od řádku ?...tvé zhovadilé kecy jsou už opravdu nudné...kdo tě platí šašku ?


Nepřihlášený uživatel

#15612 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Zblblý Slovač

2014-11-21 13:49:57

#15572: Roman Skácel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Zblblý Slovač 

 Český výťah by bez Slovákov nefungoval. Tú suverenitu by ste si sami neboli vybavili, veľkou mierou sa o ňu zaslúžil Štefánik, o čom sa Vaša cudná historiografia nerada zmieňuje. Nemal rád hazardných hráčov a Beneša:).

Tak ako bolo primitívne ohadzovať paradajkami Havla, hoci si o to nechtiac vďaka jeho politickému amaterizmu a neznalosti/ nezáujmu o slovenské špecifiká, koledoval, je vrcholne primitívne ohadzovať prezidenta a ešte pri oficiálnej príležitosti ( mimochodom, ten pátos osláv 17. nov. bol riadne prehnaný) vajíčkami. Pán Zeman je sarkastický a "nediplomatický" a preto trafené husi tak často po jeho výrokoch gágajú. Ale pán prezident Havel tiež nebol abstitent, ani vzor sporiadaného rodinného života nebol, a všelijakých výrokov sa vo svojej prezidentskej funkcii dopustil. Dnes ho tí vajíčkovrhači , resp. ich scenáristi a režiséri, len zneužívajú na svoje politické ciele. Myslím, že by sa mu to nepáčilo, tak ako by sa mu nepáčilo stať sa voskovou figurínou, ktorá má byť cirkusovou atrakciou pre turistov.

A to ostatné čo píšete je výsledok toho typického českého nadradeného postoja k okolitým stredourópskym národom - to nemajú v sebe napr. Maďari, hoci sa nevedia zmieriť so stratou Veľkého Uhorska, ktoré na rozdiel od vašej krajiny aj v rámci habsburskej ríše bolo stále až na krátke obdobia jej veľmi suverénnou súčasťou, neporovnateľnou s tou Vašou. Maďari boli značne sklamaní v tom 18. - om, že Slováci scudzoložili :) s Čechmi a dávali to za vinu Čechom, vraveli, že Slovákov ťahajú iba za nos a získali si ich planými sľubmi, ktoré nedodržia. Tá veľkorysá sociálna politika I. ČSR, vďaka ktorej sa vyrovnávali kultúrne a sociálne rozdiely medzi Českom a Slovenskom, trvala iba krátko, potom, ako iste viete, to Slováci splatili tvrdými dopadmi, ktoré si odnieslo hlavne Slovensko  počas svetovej hosp. krízy. 

Český národ je a bude nám blízky, ale bolo prezieravé sa rozdeliť... Máme iné hodnoty a iný prístup k životu. Nie je to však tak, ako naznačujete, že VY STE ĎALEJ.:)