MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#15612 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Zblblý Slovač

2014-11-21 13:49

#15572: Roman Skácel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Zblblý Slovač 

 Český výťah by bez Slovákov nefungoval. Tú suverenitu by ste si sami neboli vybavili, veľkou mierou sa o ňu zaslúžil Štefánik, o čom sa Vaša cudná historiografia nerada zmieňuje. Nemal rád hazardných hráčov a Beneša:).

Tak ako bolo primitívne ohadzovať paradajkami Havla, hoci si o to nechtiac vďaka jeho politickému amaterizmu a neznalosti/ nezáujmu o slovenské špecifiká, koledoval, je vrcholne primitívne ohadzovať prezidenta a ešte pri oficiálnej príležitosti ( mimochodom, ten pátos osláv 17. nov. bol riadne prehnaný) vajíčkami. Pán Zeman je sarkastický a "nediplomatický" a preto trafené husi tak často po jeho výrokoch gágajú. Ale pán prezident Havel tiež nebol abstitent, ani vzor sporiadaného rodinného života nebol, a všelijakých výrokov sa vo svojej prezidentskej funkcii dopustil. Dnes ho tí vajíčkovrhači , resp. ich scenáristi a režiséri, len zneužívajú na svoje politické ciele. Myslím, že by sa mu to nepáčilo, tak ako by sa mu nepáčilo stať sa voskovou figurínou, ktorá má byť cirkusovou atrakciou pre turistov.

A to ostatné čo píšete je výsledok toho typického českého nadradeného postoja k okolitým stredourópskym národom - to nemajú v sebe napr. Maďari, hoci sa nevedia zmieriť so stratou Veľkého Uhorska, ktoré na rozdiel od vašej krajiny aj v rámci habsburskej ríše bolo stále až na krátke obdobia jej veľmi suverénnou súčasťou, neporovnateľnou s tou Vašou. Maďari boli značne sklamaní v tom 18. - om, že Slováci scudzoložili :) s Čechmi a dávali to za vinu Čechom, vraveli, že Slovákov ťahajú iba za nos a získali si ich planými sľubmi, ktoré nedodržia. Tá veľkorysá sociálna politika I. ČSR, vďaka ktorej sa vyrovnávali kultúrne a sociálne rozdiely medzi Českom a Slovenskom, trvala iba krátko, potom, ako iste viete, to Slováci splatili tvrdými dopadmi, ktoré si odnieslo hlavne Slovensko  počas svetovej hosp. krízy. 

Český národ je a bude nám blízky, ale bolo prezieravé sa rozdeliť... Máme iné hodnoty a iný prístup k životu. Nie je to však tak, ako naznačujete, že VY STE ĎALEJ.:)

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#15619 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Zblblý Slovač

2014-11-21 13:54:53


Nepřihlášený uživatel

#15626 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Zblblý Slovač

2014-11-21 14:02:42


Nepřihlášený uživatel

#15652 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Zblblý Slovač

2014-11-21 14:26:43

#15612: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Zblblý Slovač 

 Máš pravdu.Všude jsou lidé rozumu mdlého.Rozumní Češi a Slováci vědí že jsou si nejbližší,ale tady je skupina štváčů kteří nemají zájem na ničem jenom ukojit své ego,i kdyby nás to stálo cokoli,na to oni nehledí.


Nepřihlášený uživatel

#15656 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Zblblý Slovač

2014-11-21 14:31:02

#15612: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Zblblý Slovač 

 Máte pravdu.

Češi skončí za nějakých 100 let v Patagonii jako pralesní kmen debilů, lenochů, neumětelů a prasat!!! 

Roman Skácel
Hodonín

#15705 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Zblblý Slovač

2014-11-21 15:20:55

#15612: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Zblblý Slovač 

Obávám se, že si nerozumíme, ale rozumím tomu co píšete Vy, člověk si připadá jako když si povídá s "Vaším celonárodním povědomím" o tom, co jsou "Česi", tedy spíš s všeobecnou ideologií, kterou jste přebrali od Mečiarů a jiných, než běžným člověkem, který je svobodný a může se tedy svobodně vyjadřovat na základě svého skutečného poznání jiných, historie a hlavně, všech souvislostí roku 1918 až 1989.

Vaše reakce je sice očekávaná, přesto u nás ještě chvíli překvapeně uvažujeme o tom, že se fakt nic za řekou Moravou nezměnilo (a že ji mám pár set metrů daleko a jsem u ní skoro denně). A doufám, že se někdy v budoucnu změní, protože pokud takto uvažuje více z Vás (a je to asi většina), je vlastně moc dobře, že jsme dva státy a Vy v budoucnu zjistíte, že jdete už dávno jinudy, než my, přestože bázi máme stejnou v obou státech.

Vaše cesta je objektivně jinudy, než naše, to jsem chtěl říci svým předchozím příspěvkem, aniž bych srovnával Mečiara se Zemanem a Slotu s Žirinovským, nebo Sládkem...

Chtělo to jen tu nuanci, k níž jsem dal návod a kterou jste pochopil přesně tak, jak se obvykle u Vás chápe. Co už.

Klišé jsem nepotřeboval, o tom si můžete povídat mezi sebou na Slovensku a není nezbytné ani chodit diskutovat na naše diskuze k vážným věcem.

P.S. Kulturní a sociální rozdíly mezi námi, s tím jak kulturnost a sociální oblast vnímáte Vy i my, se nikdy nevyrovnaly a v dohledené době opravdu ani nevyrovnají. Dokonce to aní není účelem, máme úplně jiné historické kořeny a v tom to celé vězí.

P.P.S. Česko se po roce 1989 zbavilo komunismu a Slovensko toliko Čechů, nic jiného se zas tak moc v podstatě nestalo, a to až do důsledku samotné naší a Vaší demokracie.

My jen stěží můžeme strpět "podivnou" auto autoritu (třeba Zemana), Vy bez nějaké "té" autority ani téměř nejste schoní fungovat (stačí jen slíbit sociální ráj i kdyby byl slib už předem nesplnitelný), a její potřeba je u Vás prostě bytostná, to je patrně zásadní odraz zrcadla demokracie, který objektivně odráží nás a Vás. Jinými slovy je to tak trochu o politické naivitě a tedy i politickému odporu proti viditelné neupřímnosti politiků.

Píšu to jen proto, aby bylo jasno, když náznaky nejsou ten nejlepší nápad...