MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#10547 Re: Petice zdaleka nepopisuje jen oplzlosti z posledních Hovorů z Lán.....

2014-11-12 10:11

#10540: - Petice zdaleka nepopisuje jen oplzlosti z posledních Hovorů z Lán..... 

 A co je smyslem petice? Popřít demokratickou volbu hlavy státu? Popřít její výsledek? Ne, nechci s Vámi diskutovat na téma, zda-li prezident Zeman vydělal dostatek peněz na to, aby je mohl smysluplně spravovat. Nemyslím si totiž ani, že by je vydělal jeho protikandidát z prezidentské volby. Otázky jsem položil záměrně. Ale pokud petice není reakcí Hovorů z Lán, jsou tyto Hovory jistě jejím spouštěčem - pak nerozumím tomu, proč se "občanská společnost" neaktivizovala již dříve - u předchozího prezidenta, předchozích vlád? Ale nechme polemiky na téma u kterého se neshodneme. Chtěl jsem jen vědět odpovědi na čtyři otázky.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#10550 Re: Re: Petice zdaleka nepopisuje jen oplzlosti z posledních Hovorů z Lán.....

2014-11-12 10:24:49

#10547: - Re: Petice zdaleka nepopisuje jen oplzlosti z posledních Hovorů z Lán..... 

 Petice ja napsaná skvěle. Přesně vystihuje stav ústavní funkce a smyslem petice není popřít jakoukoliv volby, kdy já si myslím, že tím, že Zeman masivně porušoval zákon o přímé volbě délkou kampaně a podivným financování v objemu stovek milionů korun z volby demokratické udělal volbu minimálně zmanipulovanou. 

Proč se občanská společnost neaktivizovala v době Klause, který se od Zemana skutečně liší jen tím, že je Gottwaldem voňavým, spočívá v setrvačnosti a také v tom, že společnost zaznamenávala vývoj k lepšímu. Vstoupili jsem do EU a z tohoto se to poměrně dlouho žilo, stoupla zaměstnanost, stoupaly platy, přestože socani zadlužovali stejně jako Klaus se Zemanem tedy tempem zdvojnásobení státního dluhu za 4 roky, ale už zdaleka díky růstu zaměstnanosti a platů nebyly vidět jejich masivní zlodějiny založené v době oposmluvního kupčení. Topolánkova vláda byla děsivá, to je bez nejmenších pochyb, skončila ale po třech letech a Klaus to "zamázl" komunistou Fischerem. Nečasova vláda ovšem udělal obrovský pokrok v demokratičnosti společnosti, uvolnila ruce policii, státním zástupcům a soudům. Přestala plně tuto část moci manipulovat. 

Dnes jsme ovšem v situaci, že s Neburešem na min. financí vlastně "couváme" není zde pokrok ani demokracii ani v ekonomice státu. Rozpočet má v době růstu 100 mld. deficit což je děsivé číslo a připomíná opět zadlužování socany v době oposmluvní a pooposmluvní. Když se k tomu přidají ještě oplzlosti, podivné nadbíhání Rusům, schvalování zločinnosti Putina na Krymu a Ukrajině, je logické, že i české společnosti prostě dochází trpělivost.