MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#10550 Re: Re: Petice zdaleka nepopisuje jen oplzlosti z posledních Hovorů z Lán.....

2014-11-12 10:24

#10547: - Re: Petice zdaleka nepopisuje jen oplzlosti z posledních Hovorů z Lán..... 

 Petice ja napsaná skvěle. Přesně vystihuje stav ústavní funkce a smyslem petice není popřít jakoukoliv volby, kdy já si myslím, že tím, že Zeman masivně porušoval zákon o přímé volbě délkou kampaně a podivným financování v objemu stovek milionů korun z volby demokratické udělal volbu minimálně zmanipulovanou. 

Proč se občanská společnost neaktivizovala v době Klause, který se od Zemana skutečně liší jen tím, že je Gottwaldem voňavým, spočívá v setrvačnosti a také v tom, že společnost zaznamenávala vývoj k lepšímu. Vstoupili jsem do EU a z tohoto se to poměrně dlouho žilo, stoupla zaměstnanost, stoupaly platy, přestože socani zadlužovali stejně jako Klaus se Zemanem tedy tempem zdvojnásobení státního dluhu za 4 roky, ale už zdaleka díky růstu zaměstnanosti a platů nebyly vidět jejich masivní zlodějiny založené v době oposmluvního kupčení. Topolánkova vláda byla děsivá, to je bez nejmenších pochyb, skončila ale po třech letech a Klaus to "zamázl" komunistou Fischerem. Nečasova vláda ovšem udělal obrovský pokrok v demokratičnosti společnosti, uvolnila ruce policii, státním zástupcům a soudům. Přestala plně tuto část moci manipulovat. 

Dnes jsme ovšem v situaci, že s Neburešem na min. financí vlastně "couváme" není zde pokrok ani demokracii ani v ekonomice státu. Rozpočet má v době růstu 100 mld. deficit což je děsivé číslo a připomíná opět zadlužování socany v době oposmluvní a pooposmluvní. Když se k tomu přidají ještě oplzlosti, podivné nadbíhání Rusům, schvalování zločinnosti Putina na Krymu a Ukrajině, je logické, že i české společnosti prostě dochází trpělivost. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#10552 Re: Re: Re: Petice zdaleka nepopisuje jen oplzlosti z posledních Hovorů z Lán.....

2014-11-12 10:29:28

#10550: - Re: Re: Petice zdaleka nepopisuje jen oplzlosti z posledních Hovorů z Lán..... 

 S každým rokem a každým měsicem si také občané více uvědomují demokracii. Uvědomují si, že se o veřejný prosto musí starat, jinak jen zaplní takoví zločinci, jako je Miloše Zeman a jeho banda komunistů StBáků a KGBáků. Je to pro občany dnes již naprostým mememtem, jak málo stačí, aby byla společnost opět ovládána zločineckou komunistickou bandou, stačí přece aby Miloš Zeman napsal zvací dopis jak Janukovič. Že toho není schopen? Tak to si opravdu ani náhodou nemyslím. 


Nepřihlášený uživatel

#10564 Re: Re: Re: Petice zdaleka nepopisuje jen oplzlosti z posledních Hovorů z Lán.....

2014-11-12 10:53:48

#10550: - Re: Re: Petice zdaleka nepopisuje jen oplzlosti z posledních Hovorů z Lán..... 

 Neshodneme se, to k demokracii patří. Mám zcela odlišné vidění světa i vnímání Nečasovy (Kalouskovy) vlády. Z krize jsme se pokusili proškrtat - nepovedlo se, tempo zadlužování nabralo ještě větší obrátky. Systém je zvrácený a společnost je manipulována prostřednictvím masmédií, která jsou vlastněna úzkou skupinkou osob. Stejně tak i zdroje, finance...ect.

Jak jsem napsal úvodem, neshodneme se, ale to se dá předpokládat. Chtěl jsem jen vědět, jaká je třeba míra odhodlání signatářů vyjít z internetového prostředí a prostředí kaváren, třeba někam dál, než 100 km od Prahy?