MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

XY

#10102 Re: Re: Všichni děláme chyby

2014-11-11 13:48

#10078: Roman Skácel - Re: Všichni děláme chyby 

 Nosný názor a pevnější postoj....tak nevím,co tím myslíte?....prezident,ministr,poslanec...vždyť je to povolání jako každé jiné.....přála bych si,aby byly politické strany dány na úroveň klubu zahradkářů....a kdo chce jít do politické strany,ať si ji platí ze svého....jedna garnitura něco zavede...druhá zruší ,co udělala první...a státní dluh narůstá a nikdo za nic nemůže....přála bych si aby ministři byli odborníci ve svém oboru a zodpovídali se za své chyby,ikdyž už tam nejsou....a prezidentský úřad bych zrušila,protože upřímně...prezident,který za nic nezodpovídá a má jen reprezentovat stát...to ať si dovolí bohaté země a ne my....vždyť nás je deset mil. a to má i několik světových měst a máme zástupy vládních úředníků a poslanců....jsem naivní ?...asi ano....

Odpovědi

Roman Skácel
Hodonín

#10159 Re: Re: Re: Všichni děláme chyby

2014-11-11 15:03:32

#10102: XY - Re: Re: Všichni děláme chyby 

Rozumím, tohle bych si přál taky, ale bohužel je to utopie. Neobejdeme se bez silných politických stran, hnutí a občanská sdružení se nakonec musí na politické strany změnit, jinak nemohou bojovat dlouhodobě o plitickou moc, díky docela velkým změnám ve svých programech, vlivem změn personálních. Strany jsou stabilnější a jejich program personální změny téměř nezasáhnou. Například, co by bylo ANO bez pana Babiše, vždyť jeho dosavadní názory na politiku u nás jsou jejich programem.

A politická moc je to, oč tu běží.

S ní může právě strana realizovat tím více svůj program, čím více jí má a současně platí, čím méně ji mají její oponenti.

A program politických stan je relativně přehledný dlouhodobě, kdežto hnutí a občanské aktivity ho tak stálý vesměs nemají.

Z toho též plyne, že aktuálně to politické strany dělají špatně, když dáváme ze zoufalství, my voliči, politickou moc zrůdnostem, jako byly Věci veřejné a aktuálně minimálně rozpačitě se chovajícímu a neviditelnému Úsvitu. Povšimnutí hodně je hnutí ANO, zatím to má hlavu i patu, jen je škoda, že to není pravicové, ale levicové hnutí, hned za středem, natěsnáno směrem od středu mezi KDU-ČSL a ČSSD. A domnívám se, že je na levici jen dočasně, a zamíří k přesnému středu, aby mohlo nasávat, jako ta černá díra, podstatné prvky programu pravicové i levicové části politického spektra. Tohle považuji za opravdu hodně dobrý nápad a jsem zvědav, co na to pravice i levice. Taky vsadit na levné populistické levičáctví skýtá ANO své významné možnosti k co nejsnadnějšímu a nejrychlejšímu získání opravdu velké politické moci, než se přeskupí a programově ustálí.

A bude to bude v případě ANO zisk mandátů na úkor ČSSD a KSČM, jakož časem i na úkor ODS, která už léta padá z pravé strany politického spektra k jeho středu. Takže je pro mě ANO takový parádní Trojský kůň nalevo od středu, kde jako ten vlk nedá pokoj, dokud nesežere celé stádo (kupodivu to působí i na KSČM, nečekal bych, že ANO osloví i komunisty, kterým se asi líbí ráznost populismu ANO).

P.S. Pokud bych mohl panu Babišovi cokoli vytknout, pak opravdu prozatím jen jednu jedinou věc, že nedokáže svoji politiku odosobnit a neotevře si tak cestu také k pravicovým stranám, vůči nimž se dost extrémně vymezuje, protože v jejich programech se mu bude hodně těžko loupit a jednou by je ještě mohl potřebovat stejně, jako dobré vztaky s jejich vůdčími osobnostmi...

P.P.S. Něco v této zemi vytvořit, kromě utrácení majlantu ročně zbytečně navíc, není práce pro levici, ale pro pravici. A tvořit se dá pouze v poslanecné sněmovně, i kdyby prozatím jen na zpřehlednění právního systému u nás, když neznalost práva nás občany neomlouvá a už se v té právní džungli neorientuje snad ani Ústavní soud, kterému trvá pěkně dlouho, než z něj vypadne nějaký relevantní závěr, který by měl být právně jasný jinak i obyčejným lidem...