MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Jirka

#8800 tak nevím, jestli vám mám odpovídat; zkusím to

2014-11-09 16:32

#8789: Frederick Santer, padouch II. kategorie - Petenti se podepisují pod výzvu k odstoupení, nikoliv k symbilické výzvě k odstoupení... 

 Především, pane Santere, padouchu II. kategorie, odpovím na vaši otázku. Ne, nejsem troll. Seriozně zde píšu své názory.

V našem ústavním řádu je velmi těžké odvolat prezidenta. Především to nemůže udělat ledaskdo. Může to navrhout Parlament České Republiky tím, že na prezidenta podá žalobu pro vlastizradu. To není jen tak něco. Při vší kritice pana Zemana, o vlastizradě se dá mluvit asi těžko. Nebo je to možné ze zdravotních důvodů. Rozhodně NE na základě petice, ať už symbolické (jako je tato) nebo skutečné (o jaké píše paní EG). Takže výzva k abdikaci, obsažená v této petici, NEMŮŽE MÍT ZA NÁSLEDEK ODSTOUPENÍ PREZIDENTA. Proto je jen symbolická. Je to asi tak, jako kdybych se postavil na Václavák a nahlas zakřičel "Miloši Zemane, abdikuj". Pochybuji, že by mě poslechl :-)

Odpovědi

Frederick Santer, padouch II. kategorie

#8802 Re: tak nevím, jestli vám mám odpovídat; zkusím to

2014-11-09 16:35:12

#8800: Jirka - tak nevím, jestli vám mám odpovídat; zkusím to 

 Je hezké, jak jste se rozepsal, ale výzva k okamžité abdikaci je výzvou k okamžité abdikaci, ať vy takové výzvě přidávate na symboličnosti jak chcete.