Petice za podporu Miloše Zemana

Quoted post

Demograt

#346 Re: hmmm, tak s demogratem si už zase nerozumíme :-(

2014-11-07 19:13

#345: Jirka - hmmm, tak s demogratem si už zase nerozumíme :-( 

 Já proti vašemu podpisu nic nemám, podepisujte se kam chcete, diskuze přece není o tom, zda se můžete či nemůžete nikam podepisovat, ale o tom, zda je výzva k abdikaci vyjádřením názoru, nebo výzvou k abdikaci. A protože je výzvou k abdikaci, tak to není jen vyjádření názoru, jako například v případě petice na podporu M. Zemana, protože tam nikdo nikoho nevyzývá.

 

Lžete v tom, že podpis v petici, která vyzývá k abdikaci je toto: "že Miloš Zeman by udělal nejlépe, kdyby odstoupil z funkce prezidenta a vrátil se na Vysočinu." To totiž není pravda. Snad uznáte, že "vyzýváme k abdikaci" a "vyjadřuju názor, že by Zeman udělal lépe, kdyby odstoupil" není totéž. Zatímco první je výzva, druhé je už vámi několikrát zmiňované vyjádření názoru. Výzva k abdikaci samozřejmě vyjádření určitého názoru je také, ale je to především výzva.

Pokud jde o druhý odstavec, tak musím konstatovat, že mě tato diskuze přestává bavit, a začínám mít podezření, že sei ze mě děláte srandu. Tak ještě jednou, a doufám, že naposledy (já v to nedoufám, naposledy to opravdu bude, protože už na vás odmítám reagovat).

Nenapsal jsem, že je na hraně zákona, ale že je možná na hraně zákona, což je obrovský rozdíl. Co je na hraně zákona určitě, a možná za hranou, tak to jsou výzvy, a to nikoliv k odstoupení prezidenta, ale tty výzvy, které se objevují v diskuzi pod peticí vyzývající k abdikaci. Tam někteří chtějí brát "spravedlnost" do svých rukou apod. To opravdu demokratické není.

Souhlasím s vámi, že naštěstí neexistuje zákon, který by vám zakazoval vyjadřovat názor, že prezident je špatný prezident. Vyjadřujte takový názor klidně stokrát za den, jestli vám to udělá dobře.

Nenazval jsem vás samozvancem.

Svobodné volby zpochybňují ti, kteří by chtěli měnit pravidla těchto svobodných voleb, když proběhly a skončily. Prezident byl zvolen na určitou dobu. To bylo při volbě prezidenta známo a jasně dáno. Pokud nastanou zákonné důvody k odvolání prezidenta, ať tak zodpovědní učiní a prezidenta odvolají. Pokud zodpovědní tyto důvody změní, ať je změní, mají na to mandát od voličů. A pak ať prezidenta odvolají. Ale v tuto chvíli k tomu důvody nejsou, prezident byl zvolen na pět let, tak není možné si peticemi vydupávat jeho odstoupení a zpochybňovat tak volbu většiny v demokratických volbách (ano, Zeman zvítězil většinou hlasů všech oprávněných voličů, kteří přišli k volbám a jejich hlas byl počítán). Ta většina rozhodla. Rozhodla ve volbách, které mají větší váhu než petice. Mají v demokratické zemi váhu nejvyšší.

Prezidentem se nestává ten, kdo vyhraje přesvědčivě, ale ten, kdo získá více hlasů.

Myslete si, že je špatným prezidentem. Klidně se i podepisujete pod petici, která peticí vlastně vůbec není. Ale netvrdťe mi tu, že výzva k abdikaci je totéž jako vyjádření názoru, že je Zeman špatný prezident, že vás nazývám samozvancem a nepřekrucujte to, co jsem napsal. To prosím nedělejte.

Nezpochybňuju právo občanů na demonstraci, zpochybňuju právo kohokoliv demonstracemi svrhávat vládu, prezidenta nebo dehonestovat hlavu státu, ať si o ní já myslím cokoliv.

Odpovědi

Jirka

#352 Bingo ! Teď demograt uhodil hlavičkou o hřebíček :-)

2014-11-07 20:18:29

#346: Demograt - Re: hmmm, tak s demogratem si už zase nerozumíme :-( 

Ale mně to nedá. Já znovu musím vyjádřit svůj názor. Mluvím, tedy vlastně píšu sám za sebe. Ale za mnou stojí mnoho jiných. A přijde den, zúčtujem spolu. Tedy ten názor je, že Miloš Zeman je špatný prezident. Je tak špatný prezident, že by České zemi bylo lépe, kdyby objímal stromy na Vysočině. A proto jej z tohoto místa vyzávám : MILOŠI ZEMANE, ABDIKUJ. ODSTUP ZE SVÉ FUNKCE PREZIDENTA ČESKÉ REPUBLIKY.

Dupu nožičkami do podlahy abych si vydupal toto odstoupení.