Petice za podporu Miloše Zemana

Quoted post

Demograt

#335 Re: Re: Re: demograt si plete pojmy

2014-11-07 16:57

#332: Jirka - Re: Re: demograt si plete pojmy 

Ne, petice, ve které se požaduje abdikace prezidenta, není jen vyjádření názoru, je to současně i výzva k abdikaci prezidenta. Co je tak těžkého na tom pochopit?

A protože taková výzva nemá oporu v zákoně (o tom, že tato online petice není skutečnou peticí, ale jen parodií, rozvádět nebudu), nemá žádnou, ale naprosto žádnou hodnotu, a protože k petici se v dikuzi petenti vyjadřují v tom smyslu, že hlavu státu jako hlavu státu nerespektují a chtějí ji svrhnout, tak jde z jejich strany nejspíš o porušení zákona, v každém případě je to ukázka nerespektování demokratické volby a nerespektování Ústavy, protože se dožadují něčeho, co Ústava nepřipouští.

Každá petice, která nesplňuje požadavky zákonem uvedené, je neplatná, a každá online pseudopetice je pochybná, protože se pod ní může podepsat padesát lidi a vytvořit dojem tisícihlavého davu. Vzhledem k tomu, že petice na podporu Miloše Zemana je skutčně jen vyjádřením podpory, tak ji taky můžeme jako vyjádření podpory, či názoru, chcete-li, brát. Na rozdíl od petice, který vyzývá prezidenta k abdikaci, důvody jsem již uvedl. Kritizovat prezidenta či vyjdářit názor je samozřejmě zcela legitimní, o tom jsem se nikdy nepřel a přít nebudu.

Odpovědi

Jirka

#338 demograt si stále plete pojmy

2014-11-07 17:09:24

#335: Demograt -petice, ve které se požaduje abdikace prezidenta, není jen vyjádření názoru, je to současně i výzva k abdikaci prezidenta. ...petenti vyjadřují v tom smyslu, že hlavu státu jako hlavu státu nerespektují a chtějí ji svrhnout, tak jde z jejich strany nejspíš o porušení zákona ... každá online pseudopetice je pochybná,

Velmi zajímavé, pane demograte.

K vašemu 1. odstavci - ano, já tímto vyzývám prezidenta Miloše Zemana k odstoupení z prezidentské funkce. Co je na tom špatného ? Za co mně zažalujete ?

2. odstavec - já nerespektuji Miloše Zemana. Za co mně zažalujete ?

Víte, problém je v tom, že toto všechno jsou jen slova, nikoliv činy. Kdyby někdo reálně chystal protiprezidentský puč, neřkuli atentát, to by bylo úplně jiné kafe. To by byl trestný čin. Ale slova ne.

Váš 3. odstavec je nejveselejší :-) Takže petice za abdikaci prezidenta je neplatná, ale petice na podporu prezidenta je platná ? Kde vznikl ten rozdíl ?