Petice za podporu Miloše Zemana

Quoted post

Demograt

#324 Re: demograt si plete pojmy

2014-11-07 16:29

#319: Jirka - demograt si plete pojmy 

Pojmy si pletete vy, protože kritika a výzva k abdikaci demokraticky zvoleného prezidenta na základě neplatné petice nejsou jedno a totéž.

Petiční právo je možná základní demokratická vymoženost, ale pokud se aplikuje bez opory v zákoně, je to canc papíru, v případě pochybné online petice jen webová stránka, která nemá žádnou relevanci.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#326 Re: Re: demograt si plete pojmy

2014-11-07 16:32:47

#324: Demograt - Re: demograt si plete pojmy 

 Přesně tak, vzpomínám na inernetovou petici  na podporu pana Lessyho proti Kalouskovi. Nikomu to nestálo ani za zmínku,a bylo tam několik tisíc podpisů. Na internetu se může podepsat kdokoliv včetně dětí.

Jirka

#332 Re: Re: demograt si plete pojmy

2014-11-07 16:47:40

#324: Demograt - Pojmy si pletete vy, protože kritika a výzva k abdikaci demokraticky zvoleného prezidenta na základě neplatné petice nejsou jedno a totéž. Petiční právo je možná základní demokratická vymoženost, ale pokud se aplikuje bez opory v zákoně, je to canc papíru, v případě pochybné online petice jen webová stránka, která nemá žádnou relevanci.

Pane demograte, petice je prostě vyjádření názoru občanů. Kdokoliv to tak cítí, smí říci nahlas "pane prezidente, nelíbí se nám, co děláte, měl byste odstoupit". Upřímně řečeno, asi nikdo vážně neočekává, že to Zeman doopravdy udělá. Ale na tom vyjádření není nic nedemokratického. Mimochodem, čím je ta petice "neplatná" a "pochybná" ? Teď si uvědomuji, že jsme v diskuzi u petice na podporu Zemana :-) Tak ta je podle vás taky "neplatná" a "pochybná" ?