Petice proti oplocení Stěnovického lesa a kamenných lomů

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#177 Re: Re: Re:

2011-07-28 22:47

#175: - Re: Re:

 

Nikdo Vám neupírá právo na nesouhlas. Žijeme ve svobodné zemi a svoboda slova je důležitou součástí demokracie. Sám jsem vám také navrhl, abyste inicioval založení občanského sdružení a proti výstavbě bojoval nadále touto formou. Nevím co je pravdy na tom, že tato petice nesplňuje zákonem dané parametry, nicméně i kdyby byla platná, tak mě osobně přijde jako prostředek nátlakový a ve své podstatě zbytečně prvoplánově negativistický a rozhodně tedy ne vhodný pro začátek vyjednávání. Když si p. Graubner přečte kompletní diskuzi od první stránky, tak by musel být Ježíš Kristus, aby vklidu a bez emocí s vámi vůbec začal o něčem konstruktivně jednat, natož na vaše požadavky přistoupil. To, že byl ochoten přes to všechno s vámi jednat mu budiž přičteno k dobru. Vy k celé věci přistupujete s presumpcí viny: Je to podnikatel, tedy krade, je arogantní, lže, neplní sliby. Z toho co píšete vyplývá, že lidi dělíte na ty, co "normálně" pracují a na bydlení si musí vzít hypotéku a na ty, co si staví sídla (záměrně používáte tento termín, který v lidech budí dojem nakradených milionů). No a to je další hřebíček do rakve případné dohodě. Ta stavba bude evidentně sloužit k zázemí firmy a zřejmě i k trvalému bydlení. No a co?! Závidíte snad p. Graubnerovi? Na plzeňsku najdete stovky staveb, které nestojí na území určeném k trvalému bydlení, postavilo je nějaké s.r.o., ale rodina majitele ho jako RD používá. Žádný zákon tím neobchází, nic jim za to nehrozí. Pouze do teď stavěli s 20% DPH namísto 10%, platí větší daně z nemovitosti a vyšší pojistku. Stejně tak se používají a stále staví nové a nové "chaty", které nejsou ničím jiným než novostavbami RD a ačkoliv jsou na území určeném k rekreaci, tak slouží k trvalému bydlení, viz. celé Výsluní. V tomto si také zásadně protiřečíte. Buďto chce p. Graubner "sídlo" pro sebe a svoji rodinu, anebo výrobní haly. Určitě nechce bydlet v naklíč vyprojektovaném stylovém domě a vedle mít montážní halu s parkovištěm pro kamiony. Ale vy to klidně použijete v jednom příspěvku, hlavně aby jste vyčíslil co nejvíc výmyslů, kterých se lidé chytí.

Odpovědi

PS

#178 Re: Re: Re: Re:

2011-07-29 02:17:14

#177: - Re: Re: Re:  

Milý pane, máte naprosto shodný styl vyjadřování jako p. Graubner, porušení zákonů a slibů zakrýváte poukazováním na chyby ostatních a podsouváte ostatním lidem něco, co nikdy neřekli. Žijeme v demokratické společnosti a k té patří také vymahatelnost práva. Doufám, že pokud firma p.Graubnera neodstraní nepovolené oplocení do 31.7., bude trestně stíhána za maření úředního rozhodnutí. Pokud ani poté oplocení neodstraní, provede odstranění obec na náklady viníka neoprávněné stavby.

Je to p.Graubner, kdo něco žádá, a asi i proto přišel na jednání zastupitelstva a proto se snaží jednat (ovšem pokud možno s vyloučením veřejnosti). Žádá změnu územního plánu a snaží se vyvolat iluzi, že v něčem ustoupí, pokud mu obec vyjde v této žádosti vstříc. Doufám, že zastupitelé jsou natolik soudní, že nepovolí stavební pozemky vedle tovární haly a budou hájit zájmy občanů Štěnovic a dané území vymezí jako např. sídelní zeleň.