Petice proti oplocení Stěnovického lesa a kamenných lomů

Quoted post

R. Soukup

#84 Re:

2011-07-09 09:29

#83: Pavel Cink -

Sorry, ale celá tahle petice je dost naivní a stojí na blbbejch základech. Je třeba, aby se opírala o nějakej fakt, kterej bude mít váhu s věcí pohnout. Rozhodně bych petici nestavěl na tom, že hodně lidem vadí plot z důvodu toho, že se jim na pozemku líbí a rádi na něj chodí. Těžko nějaká instituce z tohodle důvodu nařídí odstranění plotu, notabene když majitelé pozemku nejednali protiprávně. Tady by mohlo pomoct pouze to, kdyby se dokázalo, že přes pozemky vedou stezky chráněných živočichů, kterým oplocení nyní brání v pohybu. Možná by v týhle linii stálo za to dát podnět na příslušnej odbor ministerstva životního prostředí. Starostu bych do toho ani netahal, možná by ale stálo za to, kdyby se jasně a veřejně vyjádřil na které straně stojí.

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#85 Re: Re:

2011-07-09 11:20:09

#84: R. Soukup - Re:  

 

myslím, že asi bude hodně těžké dokazovat, že územím vedou stezky zvěře. Co si budeme povídat, je tam šrumec, je to blízko obce a zvěř jsem tam neviděl ani nepamatuju. Mě třeba taky vadí, že je to vše oplocené , stejně tak, že jsou nové parcely až k šípáku , kde dřív byla louka.ale je to asi prd platné.

Tak jako nezabráníš tomu, aby si tam majitelé ,,něco,,postavili. Oni musí mluvit o stavbě haly, neb dům jim tam nikdo nepovolí, neb v těžebním prostoru dům, nebo chatu postavit nelze. Takže, já bych se haly moc nebál, spíš si myslím, že půjde o nějaké rekreační obydlí. Ale to samosebou nebude majitel nikomu vykládat.