Petice proti oplocení Stěnovického lesa a kamenných lomů

Quoted post

nos

#8 štěnovice lom

2011-06-30 11:07

lomy jsou odjakživa nás všech - co je to za hloupost? lomy vždy měli nějakého majitele, a ten měl zákonnou povinnost se o ně starat. pokud to v minulosti nevykonával, neznamená, že lomy se staly veřejným majetkem. také nevyžaduji volný přístup k sousedovi na zahradu, kde za mého mládí byla volná louka. napadlo někoho co by se stalo v případě úrazu v areálu lomu? kdo by nesl zákonnou odpovědnost?

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#64 Re: štěnovice lom

2011-07-02 14:26:34

#8: nos - štěnovice lom  

 

1/ nechápu, proč se do diskuze proti oplocení lomů , zapojují lidé, kteří se napíší jako host a moralizují o nároku majitele, je jásné že je to bud pan majitel nebo lidé kteří se nebyli nikdy koupat v lomech, nikdy se nešli projít k šesti dubům do lesa…Bud se podepiš a nebo sem vůbec nelez, můžeš si založit svoji petici proti této petici…

2/ existuje pojem veřejný zájem a protože stejných tupců jako je pan majitel je více, musel vzniknout vyvlastnovací zákon, aby se mohl hájit veřejný zájem.  … je snad v pořádku, když se někdo sekne kvůli pár metrům pozemku kde ani nebydlí a nemůže se potom postavit dálnice, která odlehčí život tisícům lidí? ….proto pan majitel musel počítat s tim, když stovkám lidem zakáže dělat to co dělali po desetiletí, musí počítat s tim, že vzniknou podebné petice…..

Co bude následovat dál, pan majitel koupí cestu od zámku k lidáku , oplotí jí a jediná cesta bude na losinou? I to by bylo v pořádku?....

3/ nepamatuju si , že by byl v šípáku nebo kamenáku někdy bordel, nepamatuju si , že by se tam někdy něco stalo a to se tam chodim koupat 20 let, proto když tu někdo píše o bordelu, je vidět že nemá ani páru o čem tahle petice je ….

4/ majitel musel počítat s tim, že když si koupí něco, co je veřejný zájem této obce, musí počítat, že podobné petice vzniknou a už to, že za 4 dny jí podepsalo více než 500 lidí, není jeho chování v pořádku. Doufám, že to nezůstane jen u této petice, ale bude se dál pokračovat, aby se zde jen nepsali diskuze, ale začalo se opravdu něco dělat ….