Stop těžbě zlata

Quoted post

Trinča

#128 Těžba v Mokrsku NE

2014-01-15 00:35

Generace a generace rozzářených očí dětských, dospívajících a posléze dospělých vyšly z tohoto čarovného kraje zdravé a silné v náš "mudlovský" svět dospělých, řízený především peněžními toky. Uchýlím se teď k této materiálně mrzké motivaci lidského žití, abych s jistotou proroka mohl prohlásit toto: "Dokud bude nás posledních několik věrných bránit tento "kraj" a ten bude zas a znovu rozsvěcet zář v očích dalších našich generací, není v naší zemi kopec natolik plný zlata, aby jeho záře dosáhla třeba jen desetinu hodnoty Té záře mnou výše zmiňované, záře zdravé a sebevědomé a přece skromné a nezištné víry v hodnoty zlatem nevyčíslitelné.
V hodnoty víry v lásku, v člověka, v souznění s přírodou - víry ve vyšší motivy lidského bytí.
Tato záře, tento svit je příslibem, že až bude národu nejhůře, pak ne hora Blaník , ani kopec Drbákov či zlatonosná Čihadla, ale tisíce lidských srdcí otevřou své brány a rytířská záře z nich vycházející zažene temnou pohromu, celou zemi ohrožující ...
Lidé, kteří tuto zář v sobě nosí, jsou solí zdravého českého národa a to solí nad všechna zlata světa ....
Ponechme tedy našim budoucím generacím naději na světlo víry v lepší svět tvořený prostým respektováním pravdy: Sůl nad zlato !

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#154 Re: Těžba v Mokrsku NE

2014-05-03 23:07:43

#128: Trinča - Těžba v Mokrsku NE

Velmi pěkně řečeno - souhlasím a podepisuji v plném rozsahu. Tomáš Tuček.