CESKÁ PROTI SLOUCENÍ

Quoted post

dr

#279 Re: Oč jde?

2011-05-28 19:49

#277: Reg. - Oč jde?

Ve druhém bodě Vašeho příspěvku čtu: "Jak z názvu naší petice vyplývá - Česká je proti sloučení - a uvádí své racionální důvody." A dovoluji si nesouhlasit! Racionálním požadavkem je zachování osmiletého studijního oboru. A to zejména. Čtyřletý studijní program všeobecného zaměření je, dle mého názoru, pro Gymnázium Česká postradatelný. Se skřípěním zubů připouštím, že může být, za určitých předpokladů, nahrazen dvěma čtyřletými programy GONu. Největší devizou Gymnázia Česká je jeho identita, se kterou se beztak během čtyř let ztotožnit nelze.

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#281 Re: Re: Oč jde?

2011-05-28 20:07:27

#279: dr - Re: Oč jde?

Nesouhlasím s tím, že by se člověk nemohl s identitou ztotožnit během 4 let. Přesně tak dlouho gymnázium studuji a proti sloučení bojuji stejně, jako bych tam byla let osm. Jde o to, že až se jednou budu rozhodovat, kam dát děti na školu, (pokud budou mít na to studovat gymnázium), chtěla bych, aby to byla Česká. Ale pouze v podobě, v jaké je dnes.

Emil S.

#283 Re: Re: Oč jde?

2011-05-28 20:28:06

#279: dr - Re: Oč jde?

Souhlasím se slečnou (paní), co psala příspěvek přede mnou - s identitou gymnázia Česká se určitě během čtyř let ztotožnit dá!!! Většina absolventů čtyřletých oborů ráda vzpomíná na Gymnázium (projekt Alumni) , někteří se sem vrácí i učit (pan profesor Kotlas). Podle jejich i mého mínění je Gymnázium Česká identické a případné sloučení by jí výrazně narušilo.