CESKÁ PROTI SLOUCENÍ

Quoted post

r58

#170

2011-05-27 15:32

Je to cca 15 let, co jsem vybírala 8mileté gymnázium pro syna... Tenkrát bylo Gymnázium Česká na 2. místě v republice. Těší mne, že je zatím stále na vrcholu, pokud si dobře pamatuju, měli i Zlatého Ámose.... a myslím, že pro syna byla tahle škola dobrým odrazovým můstkem.
Jestli KÚ prosadí svojí a spojí GČ s GONem, obávám se, že vzniklý prasopes bude produkovat absolventy nevalné úrovně v obou směrech (včetně těch "olympijských nadějí").
Nevím, kde berete jistotu, že se GON nechce slučovat... Oni přijdou o budovu, pro ně je to jediná šance na přežití.
Proč nikdo nepřemýšlel nad tím, spojit dvě gymnázia podobného zaměření a GON přesunout samostatně? Asi proto, že v Budějovicích mezi veřejností má větší prestiž G Jírovcova a Jirsíka než Česká, i když nechápu, proč to pak celostátně vychází jinak...
A jen poznámku na okraj. Když se volilo zastupitelstvo na kraj, heslo nynějšího hejtmana pana Zimoly bylo: "Jihočeši, zasloužíte si víc!" Mluvil v té době hlavně o školství, tak to je ono? Místa ve školkách nejsou a střední školy se slučují neslučitelným způsobem.... Asi ke svému heslu zapomněl něco dodat: "Jihočeši, zasloužíte si víc dostat přes ..."

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#174 Re:

2011-05-27 16:29:35

#170: r58 -  

 Blahopřeji! Poprvé zaznělo jméno hejtmana Jihočeského kraje Mgr. Jiřího Zimoly, ČSSD, který vládne zastupitelstvu spokojenou většinou díky spojení s ODS.

Kam se poděly sliby obou partají o investicích do vzdělání, když jediným výsledkem sloučení dvou gymnázií má být likvidace osmiletého studijního oboru a prozatím osm milionů investovaných do podivné přestavby? Samozřejmě ale také ušetří na platech, že...

Marie Dupalová, Sexta GČ

#178 Re:

2011-05-27 17:35:28

#170: r58 -

Zlatého Ámose pořád máme :)