CESKÁ PROTI SLOUCENÍ

r58

/ #170

2011-05-27 15:32

Je to cca 15 let, co jsem vybírala 8mileté gymnázium pro syna... Tenkrát bylo Gymnázium Česká na 2. místě v republice. Těší mne, že je zatím stále na vrcholu, pokud si dobře pamatuju, měli i Zlatého Ámose.... a myslím, že pro syna byla tahle škola dobrým odrazovým můstkem.
Jestli KÚ prosadí svojí a spojí GČ s GONem, obávám se, že vzniklý prasopes bude produkovat absolventy nevalné úrovně v obou směrech (včetně těch "olympijských nadějí").
Nevím, kde berete jistotu, že se GON nechce slučovat... Oni přijdou o budovu, pro ně je to jediná šance na přežití.
Proč nikdo nepřemýšlel nad tím, spojit dvě gymnázia podobného zaměření a GON přesunout samostatně? Asi proto, že v Budějovicích mezi veřejností má větší prestiž G Jírovcova a Jirsíka než Česká, i když nechápu, proč to pak celostátně vychází jinak...
A jen poznámku na okraj. Když se volilo zastupitelstvo na kraj, heslo nynějšího hejtmana pana Zimoly bylo: "Jihočeši, zasloužíte si víc!" Mluvil v té době hlavně o školství, tak to je ono? Místa ve školkách nejsou a střední školy se slučují neslučitelným způsobem.... Asi ke svému heslu zapomněl něco dodat: "Jihočeši, zasloužíte si víc dostat přes ..."