Petice proti vybíjení psů v Rumunsku

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

2013-11-02 08:13

Rumunsko na kastraci svých psů dostalo z EU hodně peněz. Kdyby je opravdu na kastraci použilo (což se v mnohých případech nestalo), situace by vypadala jinak. Pokud chcete jakoukoliv situaci, za kterou mohou lidé, řešit tak, že ji prostě vybijeme, je zbytečné tu diskutovat. Těch lidí, kterým se to na celém světě nelíbí není několik, ale mnoho. Mám mnoho přátel v Rumunsku žijících, kteří tuhle situaci zažívají každý den. I oni se k nám přidávají. Nemá tu cenu nic řešit, na to je na internetu hodně diskuzních kroužků, zapojme se tam, ne zde. Pakliže nechcete petici podepsat, nepodpisujte. Tohle je především forma, jak ukázat, že tohle "řešení" je zlé. Petice ji jistě sama o sobě nevyřeší. Názory některé nechápu, takže k nim již není co říci.

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#68 Re:

2013-11-02 08:45:08

#67: -

Výborná zpráva, že je nás, co nechceme vybíjení, tolik. Když si každý vezmeme domů 5 až 10 psů bude po problému.

Ono to možná tak nevypadá, ale ta situace v Rumunsku se mě dost dotýká. Já se jen snažím poukázat na  to, že řešení není jednoduché, že samotná kastrace vše nevyřeší, protože je potřeba ty psy někam z ulic přesunout. A že tu maluju drastické scénáře? Prostě mám možná o trošku víc realistický náhled než ti, co vykřikují stop zabíjení, ale sami se nesnaží příjít na to, jak situaci řešit. Pokud totiž řeknu A (v tomto případě stop zabíjení), musím říct i B (tj. kam s tím kvantem psů).

Btw. považuju za nejvýš nutné rozvířit diskusi o kastraci nechovných psů i u nás. Když vidím přeplněný útulky a na fb různý skupiny typu "pes v nouzi", tak si říkám, že je nutný co nejdříve vymyslet a začít aplikovat nějaká pravidla ohledně zabránění množení psů, protože mám obavy, že pomalu ale jistě směřujeme k situaci podobné té v Rumunsku.