STOP ROLLKURU!

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#18 twl

2013-10-25 05:11

Njn Češi co po nich máte chtít....
Zajímalo by mě kolik lidí z vás do to podepsali se aktivně z věnují jezdectví... asi skoro nikdo, že??
Nejdřív k tomu videu... najděte mi jediný obrázek který je o síle... žádný tam není! Najděte mi jediný obrázek kde má kůň ru hlavu bez své vůle a drží mu jí tak jezdec... Ne žádná tam není... jezdec si buď přendával otěže..... hlavně koně jsou tak už naučení protože to do roolkuru prostě patří... tam není kam jinam mu dát hlavu...ta fotka co není ve videu je jediná fotka koně co je cvičen na sílu je to další z těch momentek kde koník špatně Sám! Popošel a namáčknul se na zeď.... už vám je jasné proč je tato petice skoro k ničemu?? Ano třeba to někde vypadá strašně ale je to jen momentka... kdyby tu bylo video s roolkurem... OK ... ale tohle nemá smysl.... a ani nepište že nemám ráda protože nemám... já koně miluju a jsou můj život....na rozdíl od vás vím o co v této petici jde.... aby se zrušil druh ježdění z anglického stylu...radši zrušte něco z westernu... tam mají třeba ostruhy které koně bolí jako kdyby vy jste spadli a udělali si vnitřní modřinu....navíc chcete připravit koně o ušlechtilost? Za chvíli budou jen tažní koně kteří budou líni jezdectví propadne v zapomnění a vy místo sedla budete sedět na koňské sekačce a nitit koně aby něco dělal... kůň potřebuje sílu a důvod trénovat.... to mu dáváte vy jezdectvím ... myslím že možná pochopíte o jakou blbost se jedná... takovýhle lidi mi lezou na nervy... hovno víte tak se do toho neserte...!! Takže nazdar....

Odpovědi

fff

#27 Re: 18 twl

2013-10-31 20:42:50

#18: - twl

TY BLBÁ PIČO, NĚKTEŘÍ Z NÁS ŽIJÍ S KOŇMA CELÝ ŽIVOT A JEZDÍME TAKY A TY NÁM BUDEŠ TADY TVRDIT, AŤ SE DO TOHO NESEREM??? CO SI MYSLÍŠ TY KUNDO VYLÍZANÁ!!!!!     TOBĚ DÁM SBALIT HLAVU NA HRUĎ BRADOU TY KURVO POŠAHANÁ, TY VÍŠ O PŘIROZENOSTI PŘÍRODY HOVNO A TAKY NEUMÍŠ JEZDIT JINAK, NEŽ S ROLLKUROVANÝM KONĚM TY NULO VYPATLANÁ.  nAJDEM SI TĚ PODLE IP ADRESY A SBALÍME TI HLAVINKU, CO TY NA TO PIČO?????


Nepřihlášený uživatel

#28 Re: twl

2013-11-03 21:10:33

#18: - twl


fajn, beru *něco* , co jsi napsala.. 
ale přijde ti, že tady síla použita není?, http://cs403120.userapi.com/v403120205/2f5b/ocnY1sjyFG8.jpg ... ?! 
viděla jsem video, kde koně nutili v boxe být svázaný za hubu, jak na  obrázku.. pohledám, doufám, že najdu!! 
jinak odkud si myslíš, že jsou ty fotky? z různých závodů,tréninků,.. určitě každá fotka je jen momentka! > pitomost..  
a když jsi psala, že chceme koně připravit o ušlechtilost.. tak ty myslíš, že tady toto je nějaká ušlechtilost ? jezdit tímhle stylem? přijde ti ten kůň šťastný s takovýma sra**ama v hubě?! http://www.stajniatrot.pl/images/oprac/rollkur1.jpg mě boužel, ani ne..
btw., víš kolik lidí už rollkur testovalo? jak moc to koni vadí? co to obnáší za následky? myslím, že ty to určitě ale všechno víš.. přijde mi něco dost jako blbost z toho co jsi napsala ..


Nepřihlášený uživatel

#31 Re: twl

2013-11-06 20:54:45

#18: - twl

jezdím od 3.... ne nejsou mi 4 .... bude mi 17 a uprimne ... ANO EXISTUJOU TACI KTERI TO DELAJI NA SILU... koukam na drezuru, jezdim anglii ( parkur ). vim co pojem rollkur znamena... kun zkratka zabali hlavu . nedela se to na silu. od toho je paka. na tu se silou nesmi je to proto aby byla pobidka stejne efektni s mensi namahou a viditelnosti... ale ostruhy sou uplne na to stejny a jak urcite sama potvrdis nekteri kokoti to i presto delaj na silu a konikum pak i tece krev ..idioti co to maj akorat pro ... nevim ... vazne nevim proc to delaj kdyz jim jen ublizujou ale sou pro smich a jako stvoreni aby byli oznaceni jako 'obeti' tyto petice .... nevim jestli si to pochopila .. jak si rikala ze kdybys videla video tak nereknes ... mame doma takovou vec :) rika se ji YOUTUBE :) -> youtube.com estli nevis ... tak tady je spousta videi ;) staci jen hledat :) ne nevyhledavam to, ale to neznamena ze sem na to nikdy nenarazila a asi se konim nevenujes tak moc jak tvrdis kdyz ani nevis jak se k nim nekteri ubozaci chovaji ...


Nepřihlášený uživatel

#33 Re: twl

2013-11-06 21:07:14

#18: - twl

kurvo jedna vyjebana  co s o sobe vubec myslis ??? prej miluje kone ... jo jasne .. K OBEDU NE !?! TY MASOCHISTICKA ZRUDO ! pockej a uvidis my sezerem tebe !!! ale pred tim prijdem capnem ti hlavu a udelame diru do spodni celisti ... tim provliknem provaz a privazem ti ho za ty tvoje plochy kozy .... a uvidime jak moc si to uzivas ... vis kone nejsou sadisti jako ty... nemilujou sado maso hratky ... sou to jemni a citlivy A KURVA PRIROZENI tvorove... uvedom si to nebo skoncis dost spatnne ... reknem kurva svestkam ze mas pravo sedet a pujdes si pekne sednou na par let do chladku

 

Mayina

#34 Re: twl

2013-11-06 21:31:30

#18: - twl

ahoj.. tady nejde o zrušení drezury.. bohužel všechny odvětví jezdeckého sportu se proměnily v prasárny založené na bolesti koně.. :(( myslím, že by tam mělo být spíše toto nejvíce vypovídající video z World Cupu, kde na opracovišti jezdit kůň s přicvaklou hlavou na prsou a z huby mu visel odumřelý modrý jazyk... a drazí zastupitelé FEI to viděli a přhlíželi. to je porpavu smutné.. :(((

http://www.youtube.com/watch?v=8hIXGiV4N4k

qqqqqqqqqqqqqqqq

#35 Re: twl 18!

2013-11-06 21:53:45

#18: - twl

To ty víš hovno krávo! si myslíš, že seš tady jediná, kdo jezdí koně??? Prober se a svoje stupidní rozumy si nech pro sebe, patříš k dementní menšině, která se vyžívá v týrání zvířat. DOUFÁM ŽE TI NĚKDO TAKY PŘÍVÁŽE BRADU K HRUDNÍKU, ABY SES NIKDY NEMOHLA NAROVNAT A SOTVA POLYKALA  KRETÉNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§

Lorry

#37 ... -_-

2013-11-19 19:20:39

#18: - twl

Trochu úlet no... 
Nemá cenu ti nadávat, protože ti to asi nepomůže, ale nevím jestli není o síle když má ten kůň přivázanou tlamu ke krku... ;)
Nechápu ale proč jí hned nadáváte... Hold je to její názor... Chápu že je to hnusné, ale jen vyjádřila svůj názor ;)
Takže si myslím že by se to bez urážek a vulgarizmů obešlo..
já se koni věnuji od 3 let... A nikdy jsem neviděla že by u rollkuru někdo tahal za tlamu... A to jsem na jednom rollkurovém koni jezdila.... A pokud to není cvičen silou nic mu to neudělá ;)

pepiš

#44 Re: twl

2013-11-20 11:26:54

#18: - twl

Nepřihlášený uživateli, zřejmě jste chytřejší než veterináři a odborníci, neb již dávno je dokázáno, že toto balení koní je pro koně nepřirozené a dochází k patologickým změnám pohybového aparatu. Takže se nenavážejte ani do krásy tažných koní, ani do westernu, kterým zjevně vůbec nerozumíte, pouze jimi pro jistotu pohrdáte, neb jediné ušlechtilé a krásné je dle vás zabalit koně jak uzenáče. Raději si přečtěte nějakou z odborných studií a pak proďte názory :)


Nepřihlášený uživatel

#51 Re: twl

2013-11-20 19:51:01

#18: - twl

Vyvinutí síly vidím snad na každé fotce ve videu. Neříká se tomu proto páka? Že jezdec nemusí vyvinout takovou sílu, ale koni to při nevhodném zacházení dělá v hubě paseku? Ty otevřený tlamy maj všichni proč? Tušíte něco o fyziologii? Na koni jezdim, už patnáct let, takže tam neshoda nebude. Jezdim anglii, mám jí ráda, ale ostruhy vidim i tady na těch fotkách a viděla jsem poraněný koně od šporen i v anglickým sedle. Koník, co si Sám! popošel ke zdi- a ten provázek v hubě nevadí? Jediný špatný na tý fotce je opravdu to, že ten "blbec" si popošel ke zdi? To, že od ní nejspíš sám nemůže odejít, to, že má provázek zařízlej v dásni a krku je naprosto v pořádku? Tohle je brutální zacházení směřující jen k většímu vyniknutí koně. Řekla bych, že Vy jste jen někdo, kdo taky páčí koni hlavu kamsi nesmyslně za kolmici (nebo se o to spíš jen snaží a tak křičí na všechny strany, jak je to správný) a děláte, jak je to děsně fajn a koni to nic nedělá.


Nepřihlášený uživatel

#68 Re: twl

2013-11-22 13:36:40

#18: - twl

Autor příspěvku, jež hájí ohýbání hlavy konům- že to patří k jezdecví je jasný důkaz toho, oč "jezdcům" rádoby milovníkům koní jde.

Ano - je to jen jejich EGO - jejich egeoistický pohled a přístup se tady ukazuje. Zotročit koně aby se svěšenou hlavou dělal to co jezdci dělá dobře na jeho EGU. Šťastný a volný kůň má hlavu vztyčenou a ohne se jen pro trávu.Ten kůň si to sám nevybral - že by to tak chtěl, to jen člověk a jeho EGO - aby se mohl ukázat takové hnusárny s klidem dělá. Kdo má rád koně, tak mu dopřeje to co je přirozené, ale toto násilné ohýbání páteře přirozené není. Poučte se z přírody - tam je veškerá moudrost.

 

Já len já

#86 Re: twl

2013-12-03 21:15:41

#18: - twl

Ty jsi kráva co?-_-

*kik*

#88

2014-01-07 20:19:31

#18: - twl

k tomu nemam co dodat. naprosto souhlasim!!