Zrušení omezení denní doby lovu

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#82 Re: Re: Re: Jaký to má mít přínos?

2013-09-04 03:26

#80: Jiří - Re: Re: Jaký to má mít přínos?

PS: Můžeš je tu napsat... Když už někoho poučuješ. S tím tykáním by byl opatrnější, soudružská doba je již dávno pryč. I když si to na svazu asi ještě neuvědomili.

Jinak cesta do pekel je s tímto zkostnatělým svazem. A čtyřhodinová pauza to nezachrání. Takže kecama o cucání z prstu by bylo dobré velice šetřit.

Odpovědi

Jiří

#83 Re: Re: Re: Re: Jaký to má mít přínos?

2013-09-04 09:28:40

#82: - Re: Re: Re: Jaký to má mít přínos?

1. Jsem sice hospodář, člen rybáské stráže a mám vzdělání v oboru, ale nejsem soudruh (jsem na to příliš mladý) a nezastávám se svazu, naopak se proti věcem, které dělá často vyhrazuji, ale narozdíl od velké častí lidí ne kecy, ale činy (vytvořením lokální rybáské organizace starající se o vlastní revíry). A proč bych netykal někomu s kým si tykám už nějaký rok?

2.Na to mám stejný názor, ale pokud svaz nějakým způsobem protlačí zrušení omezení denní doby lovu (úpravou zákona a vyhlášky), tak jen aby zavřel hubu křiklounům a mohl si dále jet v tom zkostnatělém systému.

 

Pro informaci, protože je evidentní, že většina ze zde diskutujících vůbec nemá tušení jak to s tou denní dobou je. Svaz je pouze uživatel revírů, pravidla na těch revírech jsou dána zákonem a vyhláškou, které musí svaz i jiní uživatele revírů dodržovat. Pro zrušení omezení denní doby lovu v  letních měsících by se musel upravit §12 odst. 2 písm. d) výhlášky 197 z roku 2004, což nemůže udělat přímo svaz, ale jen zákonodárci. Ty nonstop lovy na některých revírech dnes jsou provozovány na základě výjimek udělených MZe, ale to nelze udělat plošně.

A pytláci? Jedná se o desítky případů ročně a navíc se pytláci zaměřují hlavně na chovné rybníky a podobná zařízení, kde je ryb mnoho. Z revírů rabují ryby pytláci s povolenkou, protože je u revírů téměř nulová kontrola a to jim chtějí ti ostatní dát ještě více prostoru pod rouškou tmy.