Zrušení omezení denní doby lovu

Quoted post

Petr Pelc
Autor této petice

#1

2013-08-23 10:07

Klidně by se mohla doba prodloužit i u ostatních měsíců

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#2 Re: Zdeněk M

2013-08-23 10:38:34

#1: Petr Pelc -

zrušil bych to celé je to hovadina

gta

#48 Re:

2013-08-26 16:58:57

#1: Petr Pelc -  

 Toto je výborný nápad,ročně mám pár vycházek se zavážením na sumce,a o půlnoci to stahovat kvůli někomu kdo vymyslel 24hod.-04hod. zákaz lovu je docela hnus,když to tam vezu ve čtyři zase zpátky.A horní míra kapra je ok,už to mělo být dávno,ve svazovkách jich rapidně ubylo,zato soukromáky praskají ve švech:-(


Nepřihlášený uživatel

#57 Re: blbost

2013-08-27 14:46:49

#1: Petr Pelc -

zdravim :myslím že by jsme všichni rybári toto měly podepsat pripada my blbost když v pulnoci to vytahnetea detena 4 hodky spát ja osobne bych to zrušil .


Nepřihlášený uživatel

#69 Re:

2013-09-01 09:40:01

#1: Petr Pelc -

Dobrý den , nechci být posel špatných zpráv ale 24ka by se měla od příštího roku rušit , pro velikou neukázněnost rybářů, já osobně jsem psal na svaz , kde mi to opravdu potvrdili !!!!!! Bylo mi řečeno že se o tom opravdu přemýšlí i proto že si hodně stěžují na Lipně  ( proč oni můžou a mi tady ne )

luky

#74 Re: všeobecně

2013-09-01 22:42:10

#1: Petr Pelc -  

 k tématu:

s peticí jako sumcař zcela souhlasím, je zde pár pro a proti které tu někdo již řešil, na jedné straně je fakt že rybářská stráž se bude dušovat že to neuhlídá (proč asi?)... faktem je že nikdo z nás by nechtěl chytat pod rouškou tmy bandu pytláků takže s tím se přikláním k organizacím, na druhou stranu je ale kravina používat směrem k rybářům výmluvy jako: ryby musejí mít v noci klid, v noci ryby neberou, rybáři dělaj větší bordel a že stoupne počet pytláků.... faktem je že pytlák je pytlák a zákony ho nezajímají tudíž nějaká dení doba lovu mu je šumák :) ryby dle mne berou v noci slušně a dle statistyk se i trofejní úlovky chytají spíše přez noc a to platí o většině druhů ryb, to že ryby musejí mít v noci klid je úplná blbost, dyť kolem spousty řek jsou dopravní silnice a další vlivy které šíří vibrace vodou, ryby během sezóny nespí vlastně se skoro furt honí za potravou a to i v noci, ryby se nestresují tak moc jak si mnozí myslí, osobně jsem vláčel kousek od kamaráda co chytal kapry a ryby mu braly vesele dál, bez rozdílu a to jsem měl na prutě velkou plandavku!

závěr:

 neochota orgánů něco měnit je taková že tato petice k cíli asi nedojde každopádně podle selskýho rozumu by projít měla, přinese pozitiva ale ty sebou nesou i negativní dopady, i s tím je třeba počítat každej rybář co se zabývá sumcařinou kaprařinou nebo úhořema by tuhle změnu uvítal, osobně se přiznávám k tomu že občas zachytam i přez čáru, kdo ví jaká je sumcařina dřina tak to chápe! tomu je jistě taky líto pruty strhávat a ve 4 ráno zase vyvážet, ryby pouštím takže sám sobě si to ospravedlnuju, a když narazím na rozumného porybného dá se i o tomto "nelegálním" lovu domluvit.... ale to jsem odbočil ikdyž s tématem to souvisí :)

 

něco navíc:

dle mého názoru by se měl vzít v úvahu úplný od začátku překopaný rybářský řád který počítá i s tím že rybářů je jako sra.ček, tj. je potřeba ořezat množství ryb odnesených od vody né na minimum ale na přijatelnou hranici aby byl stav ryb alespoň vyrovnaný, je můj názor že se mi nelíbí rybáři co takřka vše co chytnou sežerou ale buďme upřímní, rybářský řád to povoluje (svím spůsobem).... pokud se to nezmění, za další dekádu se rybáři budou pyšnit trofejním kaprem o délce 30cm páč krom násadáků ve vodě nic jinýho nebude, každej jistě zná tu nostalgii kdy stará vydra rybář vypráví: jé tenkrát bylo ryb, co nához to ryba ale dneska tu neni nic.... proč asi? protože tenkrát bylo na úsek řeky 10 rybářů, dnes jsou to stovky ba tisíce! dle tohoto vzorce se neopovažuji ani pomyslet na to co budu jednou vnoučatum vyprávět já a co příští generace bude vlastně lovit, budeli co?!

co by bylo třeba změnit? rozhodně první aspekt je omezit možnost množství odnášení ryb, kdo vymyslel 7kg deně nebo 2 ušlechtilky na den byl asi opilej! v dnešním rybolovu to znamená katastrofu pro schopnost ryb obnovovat populace! další nutná změna by bylo u všech ryb zúžit lovnou míru zvýšit spodní hranicí a snížit tu horní aby ryba měla možnost dorůst a po přežití několika centimetrů k další hranici se mohla podílet na rozmnožování populace

rozhodně milovníci ryb na pekáči budou řvát a pukat ale pokud chceme aby naše vody žily rybím životem, je nutností provést tyto ořezávátka, rybářský nátlak na vody je skutečně tak velký že nejen že tento stav není příroda schopna dorovnat ale i organizace začínají mít problémy s dosazováním ryb, bohužel nic zásadního se prostě neděje a to tento hromadný úbytek ryb trvá desetiletí minimálně, stačí se podívat na tabulky kolik se ročně vysadí a vychytá + odečíst skutečné úhyny nasazených novích populací (z jakýchkoliv důvodů)

 snad vás tahle slohovka nezhroutí

david muller

#160 Re:

2014-03-07 18:42:42

#1: Petr Pelc -

bych tam přidal ještě dva kusy kapra a ne jednoho ,to taky nechapu ? v čechach to jde a na moravě NE ???


Nepřihlášený uživatel

#239 Re:

2015-02-11 10:55:54

#1: Petr Pelc -  

 nasrat..

quest

#247 Re:

2015-07-02 14:50:48

#1: Petr Pelc -  

 A prave pro tu nenazranost nasich rybaru z toho bude prd... petice za chytani v letnich mesich a ejhle vidim tam pul roku. Copak pul roku jsou letni mesice? A pak prask dalsi chytra hlava jeste vic mesicu..... panove zamyslete se a pak neco chtejte.... 

Noční můra

#256 Re:

2015-10-27 09:34:50

#1: Petr Pelc -  

 A kdy budou chodit na ryby pytláci a vydry? Na ty nikdo z vás nepomyslil ? Aspoň těch pár hodin jim nechte na lovení! V noci se má spát a zahřívat drahou polovičku pod peřinou.

DJCoolio

#268 Re:

2015-11-04 09:51:22

#1: Petr Pelc -  

 Nechci nic namítat, ale už u toho října je to docela zbytečné. Stačil by v klidu červen až září


Nepřihlášený uživatel

#272 Re:

2015-11-06 23:14:40

#1: Petr Pelc -  

 Proc se skracuje denni doba lovu v rijnu to je do desiti a listopad prosinec a leden do sesti jako by to nebylo jedno a nemohlo to bejt aspon do desiti po cely podzim a i tez zimu tohle je nepochopitelne proc to jinde jde a unas v ceske republice ne