Petice za zřízení církevní základní školy v městě Prostějov

Quoted post

Občan

#14 Odpověď

2013-06-18 10:02

Ondra: Petice se vůbec netýká MŠ. Proto nechápu, proč sem píšete.

Yv: Chcete říct, že na novou základní školu pod vedením CMG nebudou přijaty žádné děti s poruchou učení? To je velice křesťanské, žádné slitování.
Napadá mě skvělý reklamní slogan: Bez cikánů a dětí s dys, vychováme Vaše potomky k víře a lásce ke všem živým bílým bytostem, Základní škola Cyrila a Metoděje v Prostějově.

Odpovědi

Tereza

#15 Bohužel jste špatně pochopil, nebo možná ani nechtěl pochopit..

2013-06-20 11:43:28

#14: Občan - Odpověď

Základní škola pod CMG bude otevřená všem... KAŽDÉMU..kdo bude chtít se vzdělávat na této škole.Tak jak je tomu v současné Křesťanské MŠ a i na CMG.(tam už samozřejmě uchazeč musí splnit i náročná kriteria při přijímacích zkouškách, ale nejinak je tomu i na ostatních gymnáziích v PV)

Samozřejmě, že na ZŠ budou přijímany i děti s poruchami učení, s dys...., s logopedickými vadami. Přesně tak jak je to na každé jiné základní škole.

Výhodou ale bude menší počet dětí ve třídě-který umožní individuální přístup k těmto dětem.

Navíc děti budou vychovávany na principu Křesťanských hodnot a zásad. Mimo vzdělávací složku je zde kladen důraz i  na volnočasové aktivity...Stejně jako na dosud vzniklém  CMG.


Nepřihlášený uživatel

#16

2013-06-20 11:44:59

#14: Občan - Odpověď

A ještě kopíruji zkušenost jedné maminky, která zde napsala svou zkušenost-hovoří za vše:

Jsem máma, které vystudovalo dítě na Cyrilometodějském gymnáziu. Nemám pouze jedno dítě, proto mohu posoudit alespoň trochu kvalitu škol. Cyrilometodějské gymnázium se na rozdíl od ostatních škol zajímá i o osobnostní růst dětí, učí je "jak se učit" a zajímá se i o to, co dělají děti ve volném čase. Učitelé se nechovají arogantně a jsou ochotni řešit i problémové děti tak, jak jsem na jiné škole nezaznamenala. V současné době tam již dítě žádné nemám, takže mě nic nevede k tomu, abych školu účelně vychvalovala.